Дмитрівська територіальна громада

Київська область

19.04.2024 11:52

Телеграм чат-бот UaVaxBot з ключовою інформацією про щеплення

66223102c5fb3__Чат_бот_вакцинація.png

Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» створила телеграм чат-бот UaVaxBot з ключовою інформацією про щеплення. Чат-бот спрямований саме на мешканців громад. Чат-бот містить календар обов’язкових та рекомендованих щеплень, в тому числі, з порушенням графіку. Цей віртуальний помічник дозволяє розрахувати графік щеплень за датою народження; надає відповіді на поширені запитання про вакцини і щеплення. Надалі планується, що використання цього інструменту допоможе медикам покращити комунікацію з пацієнтами.

Інформуємо Вас, що 22-28 квітня 2024 року в Україні проходитиме Європейський тиждень імунізації. Цей тиждень відзначається щорічно за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо важливості щеплень для захисту людей різного віку від хвороб. Ця подія – гарний привід долучити мешканців ваших громад до використання чат-боту з питань вакцинації для самоосвіти та планування щеплень.

Актуальна інформація про інфекції та щеплення тепер у зручному Телеграм- боті. Просто відскануйте qr-код, введіть у Телеграм-пошук ім’я @UaVaxBot або перейдіть за посиланням https://t.me/UaVaxBot і дізнайтесь про таке:

- інфекційні ризики для українців та захист від інфекцій,

- відповіді на поширені запитання про вакцини та щеплення,

- офіційні ресурси з інформацією про інфекції та вакцинацію.

Уже зараз UaVaxBot може розрахувати графік щеплень за датою вашого народження! А в майбутньому із його допомогою можна буде записатись на вакцинацію або зв’язатись зі своїм лікарем.

Приєднуйтесь, тестуйте бот на зручність і залишайте свої відгуки. Український тиждень імунізації — це чудова нагода дізнатись більше про вакцинопрофілактику.

#вакцинація #щеплення #інфекції

В рамках заходів проєкту "Розбудова стійкої системи громадського здоров'я" з підвищення організаційної спроможності надавачів послуг з імунізації.