Логотип

Дмитрівська територіальна громада

Київська область

06.10.2024 09:27

З Днем територіальної оборони!

293a7f01-3fda-45f4-bd63-e23c362e8f7b.png

День територіальної оборони – державне свято, що відзначається в Україні в першу неділю жовтня місяця. Запроваджене Указом Президента України Володимира Зеленського у 2020 році.

З 1 січня 2022 року територіальна оборона входить до складу ЗСУ, як окремий рід військ. У Бучанському районі робота з формування батальйону територіальної оборони розпочалася ще влітку 2021 року. З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну на території Дмитрівської сільської ради сформувалися групи для організації розгортання сил ДФТГ.   До відділень ДФТГ, які формувались в селах Дмитрівка, Шпитьки, Бузова долучились мотивовані хлопці з навколишніх сіл Бучанського району, які згодом пішли служити в ЗСУ. Вони й зараз мужньо захищають нашу країну, дають відсіч ворогу та щодня демонструють героїзм, стійкість й непереможність. Схиляємо голови  та вшановуємо пам’ять захисників, які віддали своє життя у боротьбі з російськими окупантами.

Сили територіальної оборони стоять пліч-о-пліч із Збройними Силами України, виконуючи найнебезпечніші завдання щодо забезпечення обороноздатності та територіальної цілісності України.  У день професійного свята бажаємо всім причетним до підрозділів територіальної оборони міцного здоров’я, наснаги, фізичної витримки, сили духу та незламної волі до Перемоги!

СЛАВА УКРАЇНІ ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Дмитрівська сільська рада