Дмитрівська територіальна громада

Київська область

28.12.2021 10:31

Морози міцнішають: поради з енергоефективності від ДТЕК Київські регіональні електромережі

Без-имени-1.jpg

На Київщині стовпчики термометрів опустилися нижче 0 °C. За прогнозами синоптиків така температура триматиметеся найближчими тижнями. Для того, щоби підтримувати комфортну температуру у своїх домівках люди все частіше вмикають опалювальні прилади та потужну побутову техніку. Як наслідок, збільшується навантаження на електромережі області, що може призвести до аварійних знеструмлень. ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував для своїх клієнтів поради, як уникнути перенавантаження мережі та мати стабільне електропостачання в морози.

«ДТЕК надійна, відповідальна компанія. Під час холодів наші аварійно-ремонтні бригади працюють у посиленому режимі, щоби не допустити аварій на лініях та підстанціях. Водночас ми радимо своїм клієнтам не перенавантажувати мережу для того, щоби в найлютіші морози не залишитися без електроенергії», — зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда. 

З турботою про своїх клієнтів ДТЕК Київські регіональні електромережі підготував поради з енергоефективності взимку:

  • Надавайте перевагу енергоефективним та енергоощадним приладам, які маркуються літерами А, А+ та вище. Особливу увагу слід приділити таким потужним побутовим приладам, як холодильник, бойлер, кондиціонер тощо.
  • Намагайтесь уникати пікових годин навантажень на мережу з 7:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00. Через підвищене електроспоживання в цей час є ризик аварійних ситуацій як в окремій  квартирі, так і в цілому районі.
  • Не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів. Особливо це важливо для будинків побудованих до 2000 року. Їхні внутрішні електромережі, як правило, не розраховані на високі навантаження.    
  • Вмикайте потужні побутові прилади вночі – з 23.00 до 7.00. Це дасть змогу уникнути аварійних сплесків навантаження, а також заощадити до 50% на «нічному» тарифі.
  • Перевірте, чи не перевищуєте ви дозволену потужність. За допомогою спеціального калькулятора порахуйте потужність ваших побутових приладів. У разі необхідності подайте заявку на збільшення потужності.  
  • Перейдіть на трифазне підключення.  Це дасть вам можливість розподілити потужність та виділити окрему фазу на електроопалення або потужний електроінструмент.
  • Майте під рукою контакти професійного електрика. Саме він зможе усунути несправність у мережі приватного будинку. Якщо ж проблема у внутрішньобудинковій мережі багатоквартирного будинку – зверніться до керуючої компанії або ОСББ.

Пам’ятайте, що про відсутність світла можна сповістити ДТЕК Київські регіональні електромережі через:

  • сайт ДТЕК Київські регіональні електромережі.
  • застосунок «Мережі онлайн» (доступний в AppStore та Google Play Market).
  • сторінку у Facebook.
  • чат-бот у Telegram чи Viber.
  • за телефонами: 044 459-07-40, 067 495-70-40, 099 495-70-40, 093 495-70-40.

Дізнатися про планові та аварійні відключення можна в групі у Viber «ДТЕК info KРЕМ».

Раніше ДТЕК Київські регіональні електромережі опублікував відео про те, що робити коли вдома зникло світло.    

ВІДДІЛ З КОМУНІКАЦІЙ ДТЕК

press_krem@dtek.com

dtek-krem.com.ua