Дмитрівська територіальна громада

Київська область

14.02.2022 12:25

Як вступити до сил територіальної оборони Бучанського району

-имени-1.jpg

Як вступити до сил територіальної оборони Бучанського району

Останнім часом отримуємо численні запити щодо вступу до батальйону територіальної оборони Бучанського району, до складу якого входить Дмитрівська громада.

Куди звертатися для вступу до сил територіальної оборони

Формування сил територіальної оборони (ТрО) є в компетенції районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки (РТЦК та СП – колишні військові комісаріати).

Для мешканців, зареєстрованих на території Дмитрівської громади, це 1 відділ Бучанського РТЦК та СП: м. Київ, вул. Котельникова, 25А (р-н ст. м. «Житомирська»), тел. чергового: +380444502693, моб. +380689980629.

З будь-яких питань щодо участі у заходах ТрО Бучанського району звертайтеся за телефоном: +380934399139.

Щодо військової служби у батальйоні тероборони необхідно підготувати такі документи:

  • заява про бажання добровільно вступити на службу у територіальному резерві;
  • висновок військово-лікарської комісії;
  • копії всіх сторінок паспорта громадянина України;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • копії свідоцтв про укладення шлюбу та народження дітей (за наявності);
  • характеристика з місця роботи / навчання;
  • копії документів про освіту;
  • кольорова фотокартка розміром 9х12 см.

Перед укладанням контракту на службу у резерві ТрО кандидати мають пройти медогляд, а особи старші 40 років – військово-лікарську комісію. Адже резерв ТрО проходитиме інтенсивну підготовку.

Формування батальйонів ТРО: офіційна інформація

Наразі у складі сил територіальної оборони (ТрО) Збройних Сил України триває формування 25 бригад (один регіон – одна бригада), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів – один батальйон на район.

Постійна чисельність Сил ТрО у мирний час повинна складати 10 тисяч військовослужбовців. По штату особливого періоду підрозділи Сил ТрО нараховуватимуть понад 130 тисяч осіб, для чого буде сформовано відповідний резерв.

За інформацією командувача Сил ТрО, станом на 17 січня визначено 86% місць дислокації підрозділів ТрО по всій Україні. У прикордонних регіонах бригади ТрО з початку січня набули 70% спроможності мирного часу. Темпи розгортання військового компоненту ТрО пришвидшуються.

«Розгортання системи ТрО відбуватиметься у три етапи. Сили ТрО – це окремий рід сил у складі ЗСУ. На першому етапі бригади і батальйони Сил ТрО розгортатимуться по штату мирного часу. Це відбувається просто зараз. 

У кожному батальйоні формується кістяк з військовослужбовців ЗСУ. Їх завданням є командування, навчання та злагодження цивільних осіб, які укладуть контракт про службу в резерві ТрО і захищатимуть територію, де проживають. 

За рахунок цих резервістів ТрО кожен батальйон нараховуватиме до 600 осіб. Формування резерву ТрО по штатах особливого періоду – це другий етап після того, як у батальйонах та бригадах буде створено організаційно-управлінське ядро з військовослужбовців та забезпечені відповідні умови. 

За тими, хто укладе контракт і служитиме у резерві ТрО, буде закріплено зброю. Вона буде видаватися на час навчань, або у разі виникнення визначених ситуацій»,– прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков.

Якою є роль органів місцевого самоврядування щодо співпраці з силами ТРО

Наразі Міноборони розпочинає системний діалог з органами місцевої влади та самоврядування щодо забезпечення сил ТрО необхідними ресурсами.

«Є завдання ремонту й облаштування місць дислокації, забезпечення усіх комунікацій, створення режимно-секретних об’єктів та приміщень для зберігання зброї і боєприпасів тощо. Є потреби у транспорті. Тут ми розраховуємо на участь місцевих органів влади та самоврядування. 

За дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і за модерації міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова ми вже обговорили ці питання на селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій. 

Міноборони підготувало відповідні листи з переліком потреб, які мають Сили ТрО у регіонах, а також з уніфікованими вимогами до локацій, де будуть розміщуватися бригади і батальйони», – підкреслив міністр.

Найближчим часом оборонне відомство організує навчання і злагодження за участі керівників органів місцевої влади і самоврядування.

 

Джерела:

Бучанська РДА

Міністерство оборони України