Дмитрівська територіальна громада

Київська область

10.07.2023 10:38

Департаментом кіберполіції Національної поліції України створено та підтримується проект «МРІЯ» StopRussiaChannel

Без-имени-1.jpg

Департаментом кіберполіції Національної поліції України створено та підтримується проект «МРІЯ» StopRussiaChannel

На сьогодні здійснюється робота щодо інформаційної підтримки наших військових, а також здійснюється протидія російським медія - пропагандистам, у проекту є офіційний сайт, а також декілька окремих ініціатив.

Відділом протидії кіберзлочинності в Київській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України розроблено онлайн платформу "МРІЯ", що містить в собі канал "StopRussia|MRIYA", який перевіряє та блокує ресурси щодо поширення фейків та пропаганди.

- https://t.me/stoprussiachannel (основний телеграм канал , який обʼєднує небайдужих громадян у напрямку протидії дезинформації, а також російській пропаганді у мережі Інтернет)

- @stopdrugsbot (бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами)

- https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, коллаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію).

У ході проведеної роботи вже виявлено 77 тис. ворожих ресурсів, відправлено на блоеквання 38 тис. платформ, подано більш ніж 7 млн. скарг на неприйнятний контент.

До зазначеної роботи на інформаційному фронті вже долучилося багато громадян, серед яких студентська молодь, науковці, волонтери, ІТ-фахівці та просто небайдужі співвітчизники. Спільнота українців, які блокують та протидіють російській агресії в Інтернеті налічує більш наж 300 тис. громадян. Як показує практика, чим більше людей дізнається про вказаний проект і долучається до нього, тим ефективніша наша спільна протидія російській пропаганді.

Разом до перемоги!

На зображенні може бути: текст «STOP RUSSIA MRIYA»