Дмитрівська територіальна громада

Київська область

21.02.2024 09:59

З Міжнародним днем рідної мови!

Без-имени-1.jpg

В Україні, починаючи з 21 лютого 2000 року почали відзначати День рідної мови. Для нас, рідною мовою, – є українська! Багата, виразна, влучна, веселкова, барвиста, грайлива, гомінлива, джерельна, дзвінкоголоса, жива, ніжна, зворушлива, квітчаста, калинова, колоритна, лагідна, мелодійна, м’яка, неповторна, прекрасна, розмаїта, співуча, соковита, солов’їна, чиста, щира, яскрава – ці епітети характеризують все багатство, витонченість і красу рідної мови. Нею немовля промовляє перше слово «мама», закохані освідчуються у коханні, матері благословляють своїх дітей, моляться про Перемогу над ворогом. У рідній мові — мудрість віків, пам'ять тисячоліть, плач матерів, гомін лісів, полів, рік і морів. У ній кожне слово переплетене барвами і відтінками, ніжністю і милозвуччям, величчю і могутністю. Найбільша наша духовна коштовність — мова, яка є перлиною душі українців!

Мовне джерело українського народу б’є з глибин рідної Землі. Його самобутня краса у казках, легендах, думах, приказках, прислів’ях, порівняннях, і в них, ти відкриваєш для себе самобутню красу і мудрість нашого народу.

Любімо всім серцем нашу рідну мову, розмовляймо нею, плекаймо її! Хай з наших уст вона могутньою рікою розливається на добрі, щирі, справедливі слова! Борімося за те, щоб на цій землі чарівною музикою українська мова лунала тисячоліттями!

Можливо, це малюнок: текст