Дмитрівська територіальна громада

Київська область

28.02.2024 11:43

Фестиваль читців «Літературна вітальня на Київщині», присвячений 210-ій річниці від Дня народження Тараса Шевченка та Всесвітньому Дню поезії

Без-имени-1.jpg

Кажуть: талант – то Божа іскорка, що загорається при народженні і сяє все життя. 27 лютого 2024 року в БК с. Дмитрівка ми були осяяні чистими промінчиками, які горять у душах юних читців та декламаторів, учасників І територіального етапу обласного фестивалю читців «Літературна вітальня на Київщині», присвяченого 210-ій річниці від Дня народження Тараса Шевченка та Всесвітнього Дня поезії. Загальна тема фестивалю – «Думки». Думки це те, що з’явилося внаслідок міркування, це просто історія, яку розповідає автор.

Метою заходу є пошук та підтримка виконавців авторських творів та творів класичних і сучасних авторів, розвиток мистецтва художнього слова та популяризація жанру художнього читання, надання кращим юним виконавцям менторської підтримки у розвитку сценічної майстерності. Наша затишна літературна вітальня зібрала 63 юні таланти, любителів і шанувальників красного слова, які представили свої творчі доробки - вірші, уривки з поем та оповідань, гуморески, байки, казки, новели, тощо.

Переможців визначали за трьома віковими категоріями :

І – 6-10 років,

ІІ – 11-14 років,

ІІІ – 15-17 років.

У молодшій віковій категорії переможцями стали Гензур Софія - І місце, Шлейченко Поліна - ІІ місце, Сапрунов Микола - ІІІ місце.

У другій віковій категорії перемогу здобули Нех Альбіна - І місце, Кузко Валерія - ІІ місце, Дунський Любомир - ІІІ місце.

У третій віковій категорії перемогу вибороли Сирош Катерина - І місце, Новік Кіріл - ІІ місце, Кононенко Дар’я та Руденко Марія - ІІІ місце.

Переможці першого етапу фестивалю представлятимуть Дмитрівську сільську територіальну громаду у другому обласному відбірковому турі.

Бажаємо юним талантам подальших успіхів у творчості, нових досягнень у майбутньому та перемог.