Дмитрівська територіальна громада

Київська область

07.03.2024 17:09

Відновлення об’єктів систем водопостачання та водовідведення на території Дмитрівськоїгромади

65e9dc68aa29a__Логотипи.jpg

Покращити якість питної води та зробити послугу з надання водопостачання і водовідведення в Дмитрівській громаді допоможе реалізація грантового проєкту.

Йдеться про участь громади у Програмі відбудови критичної інфраструктури в Київській області, що фінансується ЄС та управляється Nefco, консультантами програми виступають - iC consulenten, CES, UTA.

Співпраця Дмитрівської громади з Північно екологічною фінансовою корпорацією Nefco розпочалася підписанням грантової угоди на суму 1 750 000 євро.

За ініціативи сільського голови Тараса Дідича, після кропіткої роботи представників Дмитрівської сільської ради, керівників комунальних підприємств «Добробут», «Дмитрівка комунсервіс», «Світанок 2000», «Лісне» спільно з консультантами проєкту, після розробки проєктної документації, топографо - геодезичних та геологічних вишукувань, проведення трьох тендерів, нарад, виїздних зустрічей на місцезнаходження об’єктів - стало можливим втілення проєкту.

15 грудня 2023 року розпочалися роботи з капітального ремонту зовнішніх мереж водопроводу у селі Шпитьки загальною довжиною 1584 м. Існуюча водопровідна мережа, збудована із азбестоцементних труб на початку 1960 року, стала аварійною та шкідливою для питного використання.

Згідно з нормами ДБН з 2013 року для підвищення безпеки здоров’я людей в Україні заборонили використання азбестоцементних труб в системах водопостачання та каналізації. Сьогодні вже прокладені основні магістралі з поліетиленових питних труб, змонтовано ж/б водопровідні колодязі, ведуться підготовчі роботи до з’єднання і монтажу запірної арматури. Заплановано здати об’єкт в експлуатацію в кінці березня 2024 року.

Коштом Дмитрівської сільської ради розроблений проєкт водогону довжиною 1000 м від артезіанської свердловини по вулиці Личанська у селі Шпитьки до станції очищення води по вулиці Кришталева. Сьогодні ведуться роботи з реалізації проєкту водогону, який з’єднає дві свердловини до станції очистки № 1 по вулиці Кришталевій.

Наступним етапом робіт у співпраці з European Union in Ukraine є розробка двох проєктів станцій очищення питної води. Станція № 1 по вулиці Кришталева, станція № 2 по вулиці Покровська у селі Шпитьки. Паралельно ведеться робота по розробці проєкту будівництва нової каналізаційної насосної станції по вулиці Покровській у селі Шпитьки.

На завершальній стадії знаходяться розробки проєктів: «Капітальний ремонт водопроводу с. Лісне», «Реконструкція каналізаційної насосної станції у с. Бузова», «Модульна станція очищення питної води у с. Бузова».

І вже невдовзі у селі Дмитрівка розпочнеться капітальний ремонт напірного колектора по вулицях Молодіжна, Київська (Мічуріна) та Лісна; капітальний ремонт каналізаційно насосної станції по вулиці Молодіжна. Через деякий час відбудеться капітальний ремонт мережі водопостачання по вулицях Київська (Мічуріна), Перемоги (40 – річчя Перемоги), Шляхова (Гагаріна), Миру.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова висловлює подяку EU Delegation to Ukraine , Nefco , консультантам - iC consulenten, CES, UTA за плідну співпрацю у реалізації проєкту.

#criticalinfrastructure #GreenRecovery