Дмитрівська територіальна громада

Київська область

20.03.2024 14:00

20 березня – день Землі

661fb79becabe__день-землі-(1).png

20 березня світ відзначає день Землі. Свято започатковане за ініціативи Організації Об’єднаних Націй та символічно припадає на день весняного рівнодення.

Головною метою свята є бажання привернути увагу людей до проблем забруднення довкілля та мотивувати їх дбайливо ставитись до природи. День Землі є нагадуванням, що природа і людина взаємозалежні, і в результаті шкоди природі ми шкодимо самі собі.

За даними дослідження британських вчених, яке було опубліковане у виданні Oxford Open Climate Change, через викиди парникових газів (спалювання викопного палива) планету в майбутньому може чекати кліматична криза. Згідно з цим дослідженням, до 2030 року температура на землі зросте на 1,2 градуси. З 1880 року середня ж глобальна температура на Землі вже зросла на 1,1 градуси Цельсія.

Здавалося б, зміна температури на 1 градус не може суттєво вплинути на клімат Землі, однак насправді 1 градус потепління може призвести до танення льодовиків та значного підвищення рівня моря, що в свою чергу призведе до забруднення прісних вод та інших негативних наслідків.

Не забруднюймо і не вирубуймо ліси, сортуймо сміття, піклуймося про нашу планету!

За даними з відкритих джерел.