Дмитрівська територіальна громада

Київська область

27.03.2024 17:09

З Міжнародним Днем театру!

660437a26fc78__428667431_7042594019196615_1619761938229663656_n.jpg

Щиро вітаємо юних театралів Дмитрівської сільської ради студію "Територія Творення. Creator.Kids", Дмитрівського Будинку культури,  клас драматичного театру КЗПМО Школи мистецтв «АРТ ВІВА» з професійним святом!

Владислава Гаврилюк - керівник студії "Територія Творення. Creator.Kids", випускниця Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карповича Карпенка-Карого. Після закінчення навчального закладу акторка працювала в Національному центрі театрального мистецтва ім. Леся Курбаса.

Навесні 2019 року Владислава заснувала аматорську приватну студію, активно розвивала її.  До початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 30 вихованців студії взяли участь у зйомках рекламних роликів та серіалах. Творчу роботу зупинила війна, адже території села Дмитрівка, велися активні бойові дії. Після деокупації, у червні 2022 року вдалося відновити діяльність театральної студії, яка продовжила функціонувати, як  структурна одиниця Будинку культури села Дмитрівка.

За 6 років існування театралами створено безліч унікальних вистав, які вони презентували на фестивалях, місцевих сценах і за кордоном. Авторський сценарій на тему  глибини людських відчуттів у виставі «Моє укриття» вражає своєю правдивістю та  реалістичністю подій, які пережили самі актори. Ця вистава не залишила байдужим жодного глядача. «Хроніки Нарнії» повертають глядача у світ чарівної казки. Ця історія про перемогу добра над злом прийшлася  до душі аудиторії з Бородянки. Гастролі у Польщу  до Центру театральної практики «Гардзенице» з виставою «Вертеп» - це візитівка студії.

Наталія Насікан, викладач «Класу драматичного театру» КЗСМО Школи мистецтв «АРТ ВІВА»,  затребувана акторка кіно та телесериалів, провідна артистка Національної Філармонії України, який було  відкрито у 2014 році.  Випускники класу стали професійними каскадерами та акторами. Сьогодні клас налічує 12 учнів, всі артисти беруть участь у Всеукраїнських та міжнародних конкурсах, а також фестивалях.

Вистава  «Найщиріші листи» в 2023 році отримала призове місце на професійному ХХV обласному фестивалі-конкурсі «Дебют». «Кицькин дім» у травні 2023 року завоював серця глядачів своєю легкістю та гумором. До 210 річниці з Дня народження Т. Шевченка учні класу разом з вокальним відділом підготували захід «Тарасова весна». Наразі творчий колектив працює над виставою «Маленький принц» та готується до ХХVІ обласного фестивалю-конкурсу «Дебют».

Оберегом української культури завжди був театр. Сьогодні це один із потужних чинників національного відродження, духовного розвитку суспільства, утвердження європейських гуманістичних цінностей. Для наших юних театралів він стане не лише професією, а й змістом усього життя.

Бажаємо всім, чиє життя нерозривно пов’язане з театральним мистецтвом, натхнення, розвитку вашого таланту, втілення творчих задумів, успіхів, здійснення мрій та прихильності муз!

 

На зображенні може бути: 11 людей та текст «Park»