Дмитрівська територіальна громада

Київська область

29.03.2024 15:51

Поетичний вечір у літературному клубі села Дмитрівки

6606c7ee4a7aa__1а-(2).JPG

28 березня у будинку культури села Дмитрівка відбулося чергове засідання літературного клубу. Цього разу гостею заходу була талановита письменниця з надзвичайно цікавою біографією - наша землячка з села Гореничі, Кир’ян Надія Володимирівна. Дві години яскравої поетичної терапії та простого людського спілкування посприяли психоемоційному розвантаженню наших гостей у бібліотечному залі.

Зворушлива розповідь Надії Володимирівни не залишила байдужими гостей літературного клубу. Поетеса розповідала про своє непросте життя. Про навчання у чотирьох закладах вищої освіти, про тиск радянського КДБ за читання «неправильних» газетних статей, через що і була виключена з двох навчальних закладів, а також про тяжку роботу на будівництві. Літературне надбання Надії Кир’ян - майже 30 виданих книг висококласної поезії та прози.

Валерія Кузко та Анна Мельниченко прочитали дитячі вірші поетеси з найновішої книжечки «Фотосесія кота». Володимир Бубир, керівник студії літературно-музичної творчості, разом зі своїми вихованцями подарували гостям пісенні виступи під власним гітарним супроводом. До них доєднався народний аматорський колектив української пісні імені Євгена Бобровнікова - керівник Андрій Стремчук. Власні вірші читали Марія Слєпченко, Володимир Бубир і Людмила Юферова.

Гостям літературного зібрання дуже сподобалося яскравобарвна рушникова декорація залу – це оформлення бібліотекари Надії Гаро.

Атмосфера творчості та єднання, яка панувала в залі стала приємним сюрпризом теплої зустрічі людей закоханих у поезію.

Людмила Юферова – письменниця, постійна ведуча літературного клубу подякувала всім учасникам заходу і гостинно запросила на нові літературні зустрічі.