Дмитрівська територіальна громада

Київська область

30.03.2024 17:21

Друга річниця деокупації Дмитрівської громади

66082e0fba8fa__ПРОГРАМА-(4).png

30 березня 2022 року став вирішальним днем для сіл Дмитрівської громади у боротьбі з російською окупацією – українські воїни дали відсіч противнику та звільнили населені пункти громади. Ця перемога стала визначною подією, яка надихнула нас, українців, ще з більшою наснагою продовжувати боротись за нашу незалежність.

В честь річниці до дня визволення в усіх храмах Дмитрівської громади відбулись панахиди за загиблими воїнами. Пам’ять героїв, які віддали своє життя за нашу свободу, вшанували покладанням квітів на могили. Їхній подвиг ми не забудемо ніколи.

На початку повномасштабного вторгнення села Дмитрівської сільської територіальної громади одними з перших прийняли на себе удар окупантів, що рвалися до Києва. Окупація тривала майже місяць. Майже місяць евакуацій населення, майже місяць випробувань для тих, хто не покинув свої домівки. Та завдяки ЗСУ і добровольцям, Дмитрівка та інші населені пункти громади зустріли квітень 2022 року під жовто-блакитним стягом.

Вже два роки як села нашої громади відроджуються. Відбудовуються будинки, відновлюється інфраструктура, повертаються до своїх домівок жителі. Однак війна продовжується. Не забуваймо, що всі ми є захисниками нашої держави – України. Продовжуймо плести сітки, донатити, допомагати зборами нашим військовим. Звільнили північ України – звільнимо всю державу!  

Слава Україні! Героям Слава!