Дмитрівська територіальна громада

Київська область

01.04.2024 17:04

Представники БО «БФ «Карітас Київ» провели зустріч з дослідження потреб Київщини

660abf0ef2172__фб.jpg

29 березня 2024 року фахівці благодійного фонду «Карітас Київ» у межах проєкту «Адвокація сталих соціальних послуг» організували захід на тему «Дослідження потреб Київщини. Шляхи розвитку громад». Метою зустрічі  було напрацювання питань з покращення роботи громад Києва та Київської області. Христина Сідакова, заступниця Дмитрівського сільського голови, Артур Вачиля, начальник юридичного відділу Дмитрівської сільської були учасниками цієї зустрічі.  

Внаслідок військової агресії рф громадяни України потерпають від руйнацій їхніх будинків, а також від гуманітарних і соціальних проблем. Крім того, ще й обговорювалися питання щодо фізичного і психічного стану людей, які тісно пов’язані з рівнем їх життя та сферами захисту. Команда професіоналів фонду провела практичні заняття з учасниками,  спеціалісти намагалася дізнатися про те, які питання найбільше турбують людей в громадах, як результативно їх вирішити в майбутньому.

Владислав Жиляєв, фахівець з адвокації та лобіювання БО «БФ «Карітас Київ», знайомив учасників зустрічі з методами пошуку вдалого рішення проблем у громадах шляхом аналізу даних потреб.

Учасники ділилися досвідом про успішні кейси та ініціативи, які були реалізовані в їхніх громадах, відбулася комунікація з донорами на рахунок підтримки Київської області.

Представники різних громад та благодійних організацій змогли обговорити нагальні питання, певні з них є спільними для багатьох, і напрацювали рекомендації для їх подальшого вирішення.