Дмитрівська територіальна громада

Київська область

17.04.2024 00:00

Сьогодні – День пожежної охорони

661e3c6f26bfd__ПРОГРАМА-(11).png

Щорічно, 17 квітня Україна відзначає День пожежної охорони. Це свято було встановлено Указом Президента України від 11.10.2013 року №555/2013 у зв’язку з із вагомим внеском працівників пожежної сфери у боротьбі з вогняною стихією.

Історія затвердження цієї дати пов’язана із публікуванням першого закону про пожежну безпеку на території України у стародавньому правовому збірнику «Руська Правда» 17 квітня 1649 року.

Саме завдяки пожежникам і їхньому професіоналізму, самовідданості та мужності щодня врятовано тисячі життів, ліквідовано пожежі на житлових та інфраструктурних об’єктах, які в наш час страждають від вогню ще й через постійні обстріли із боку рф.

На території Дмитрівської сільської територіальної громади сьогодні діє два відділення сільської пожежної команди: в селі Дмитрівки та в селі Шпитьки.

За минулий рік, як зазначають начальники відділень сільської пожежної команди Гензур Віталій та Мельниченко Петро, було виконано близько 120 виїздів, ліквідовано понад 100 загорянь. І зараз, під час ракетних обстрілів, наші вогнеборці найпершими прямують на місця влучання, аби усувати наслідки атак.

Дякуємо пожежникам за їхню щиру готовність прийти на допомогу за першим сигналом! Нехай ваша сила та енергія ніколи не згасають!