Дмитрівська територіальна громада

Київська область

02.05.2024 12:19

Виклики та пошуки ефективних рішень відбудови Дмитрівської громади

66335af34c607__photo_2024-05-02_11-59-51.jpg

Тарас Дідич,  Дмитрівський сільський голова, взяв участь у форумі «Відновлення регіонів та громад України на основі даних з використанням цифрових сервісів та інструментів», який відбувся нещодавно в Києві. Основна мета форуму - об’єднати представників органів виконавчої влади, бізнесу, громадськості, громадських організацій для обговорення викликів та пошуків ефективних рішень, інструментів для відновлення й розвитку економіки, відбудови інфраструктури, в тому числі пошкодженої внаслідок бойових дій.

Представники міжнародних партнерів, проєктів технічної допомоги, експертного середовища приєдналися до публічного обговорення ключових напрямків цифровізації:

  • Єдина цифрова екосистема управління процесом відновлення DREAM;
  • Єдина геоінформаційна система здійснення моніторингу та оцінювання розвитку регіонів і територіальних громад (ГІС регіонального розвитку);
  • Реєстр рішень ОМС (органів місцевого самоврядування);
  • Містобудівний кадастр на державному рівні;
  • Цифрові рішення для адміністрування місцевих фінансів;
  • Цифрові рішення для впровадження місцевої демократії;
  • Реєстр комунальної власності тощо.

Відновлення України під час війни вимагає скоординованих зусиль фахівців організацій, дотичних до процесу реконструкції. Відбудова  складний та багатогранний процес, який потребує залучення інвестицій, ефективного контролю й управління.

Наприкінці заходу учасники поділились досвідом успішних кейсів використання інноваційних цифрових рішень та сервісів.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, всіляко сприяє впровадженню нових технологій, інноваційних підходів для відновлення та розвитку Дмитрівської громади, а це  дає нові можливості залучення міжнародних фінансових організацій, через державні електронні системи. Дмитрівська сільська рада завжди бере активну участь у відборі проєктів щодо відновлення закладів освіти, охорони здоров’я, об’єктів та мереж водопостачання, водовідведення, житлових об’єктів.

Цифровізація процесів допоможе забезпечити активну участь громадськості у відновленні та розвитку Дмитрівської громади, адже – це інструмент для сталого успішного розвитку.