Дмитрівська територіальна громада

Київська область

08.05.2024 10:28

День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

663b29d68e937__изображение_viber_2024-05-08_09-33-42-542.jpg

Сьогодні, 8 травня, у Дмитрівській громаді вшановують кожного, хто захищав світ від нацизму в роки Другої світової війни. Згадують мужність та хоробрість звитяжних воїнів, які воювали разом із солдатами антигітлерівської коаліції та врятували нашу землю й країни поневоленої Європи від нацизму. Страшну ціну в мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ заплачено у тій війні. Схиляємо голови над мільйонами безіменних героїв, які назавжди залишилися на полях Другої світової війни, віддаємо данину глибокої поваги фронтовикам, працівникам тилу, солдатським вдовам, дітям війни, які крізь полум’я боїв, страждання і смерть, здобули перемогу.

День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є застереженням того, що диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, збройною агресією, анексією. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Путінська Росія намагається знищити нашу країну. Світова спільнота має усвідомити та пам’ятати: сучасна росія – не переможець над Гітлером та нацизмом, не визволитель Європи, а жорстокий агресор, який нехтуючи міжнародним правом, прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

Віримо в ще одну Перемогу!

Слава Україні!

Слава Збройним силам України!

(Інформація з відкритих джерел)