Дмитрівська територіальна громада

Київська область

08.05.2024 16:52

День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Дмитрівській територіальній громаді

663b84deed913__IMG_6124.JPG

У заходах з покладанням квітів до пам’ятників часів Другої світової війни взяли участь Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, старости старостинських округів, працівники виконавчого комітету, представники відділу освіти, культури, молоді, спорту та національно – патріотичного виховання та місцеві жителі. Хвилиною мовчання вшановували пам’ять полеглих воїнів.

У селі Дмитрівка відбувся мітинг-реквієм присвячений Дню пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З урочистою промовою до присутніх звернувся Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич. Він зазначив, що 79-та річниця закінчення війни - це символ перемоги цивілізованого світу над нацизмом. Проте сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна знову змушена захищати свої землі. Ця війна за свободу, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда - росії. Тарас Тарасович наголосив, що ми завжди будемо пам'ятати подвиг тих, хто боровся проти фашистської Німеччини й вшановувати жертовність воїнів сьогодення, які зараз на передовій відвойовують нашу Незалежність і територіальну цілісність України. Ми низько їм вклоняємося!

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Дмитрівка протоієрей Олександр Гулаєвич відправив заупокійну службу за всіма полеглими у Другій світовій війні й за тими, хто загинув від рук російських окупантів.

Вічна пам'ять всім полеглим, які віддали своє життя у боротьбі з нацизмом. Низький уклін кожному воїну-захиснику, захисниці, які загинули в боротьбі з російськими окупантами!

Незважаючи на всі випробування, ми сильні духом! У пам'ять про Героїв усіх поколінь ми обов’язково вистоїмо і Переможемо!

Пам’ятаємо. Не забуваємо.

Слава Україні! Героям Слава!