Дмитрівська територіальна громада

Київська область

12.05.2024 10:04

Вітаємо зі святом – Днем матері!

6641afe774913__555.jpg

Дорогі матусі Дмитрівської громади! Прийміть найщиріші вітання з ніжним і світлим для всіх святом – Днем матері!

З давніх давен і донині, жінка оточена святим ореолом материнства. Основне її призначення – це подарувати життя дитині, вигодувати й виростити її, оберігати від негараздів. Мама – це добрі очі, дбайливе серце, ніжне дихання і лагідні руки. Мама – це ангел-охоронець, який завжди оберігає від неприємностей, переживань і проблем. Саме вони, матері, завжди щиро радіють успіхам своїх дітей, підтримують їх у найважчі хвилини.

Сьогодні через війну, розв’язану росією, страждають сотні тисяч українських матерів, які чекають з фронту своїх дітей, шукають їх в окупації чи в полоні, не з власної волі не можуть забезпечити їм надійний захист, належну турботу й родинне тепло. Вони сповнені любові у своїй палкій материнській молитві, у материнських гарячих сльозах, у щирій надії на зустріч. Материнська любов – велика непереможна сила!

Наші матері народжували під градами, коли на їх очах руйнувалися власні домівки.  Це вони, безстрашні, ховалися у воронках від бомб, закривали своїми тілами власних дітей, тільки щоб ті залишились живими. У пошуках безпеки, задля порятунку дітей, мільйони матерів змушені були залишити свої домівки, виїхати за кордон. Їм довелося навчитися жити «з нуля» в чужих країнах, знайти в собі сили  вивчити іноземну мову, а їхні діти в садочках і школах, почали говорили на мові країн – приймачів.

Третій рік наші матері змушені ховатися з дітьми в бомбосховищах від ракетних обстрілів. Вони працюють в тилу, щоб допомагати тим, хто на передовій. А після роботи їх невтомні руки плетуть маскувальні сітки та готують смаколики на фронт.

Нехай Господь береже незламних матерів України!