Дмитрівська територіальна громада

Київська область

26.05.2024 09:00

Вітаємо з днем Києва!

6651dba446078__день-києва-2.png

Заснований Києм, охрещений матір’ю міст руських, Київ сьогодні святкує свій день народження.

За традицією день Києва щорічно відзначають в останню неділю травня. Вперше це свято було відзначено у 1982 році з нагоди 1500-ї річниці від умовної дати заснування міста.

Історія нашої столиці змушує затамовувати подих. Її випробовували війнами, облогами, вогнем, однак Київ за всю свою історію так і залишився нескореним. І ні «за три дні», ні за два роки, окупантам його так і не вдалось завоювати чи ослабити. За увесь час повномасштабної війни Київ пролив немало сліз, пережив немало втрат, провів чимало безсонних тривожних ночей, та ми віримо, що величне місто Кия скоро знову буде наповнено нічним спокоєм, а комендантські години назавжди відійдуть у його минуле.

«Як тебе не любити, Києве мій?..» - так звучать рядки пісні, яка з 2014 року перетворилась у гімн столиці. І, мабуть, не існує українця, який приїхавши до Києва не закохався би у його неповторну красу. Цього теплого травневого дня ми бажаємо, щоб Архистратиг Михаїл, який є небесним покровителем міста, завжди обороняв Київ своїм вогняним мечем, а квітучі ботанічні сади і золотоверхі собори і надалі надихали наші серця на добрі й величні вчинки!