Дмитрівська територіальна громада

Київська область

28.06.2024 12:47

З Днем Конституції України!

667e86d32e460__0fa9a6bdabfd2084854bf6427af770bd1435439581_2.jpg

Шановні жителі Дмитрівської територіальної громади!

Вітаю Вас з Днем Конституції України!

28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію України. В Основному Законі закріплено незалежний шлях розвитку нашої держави та основні засади: територіальна цілісність, суверенітет, верховенство права, мова, національна ідентичність, гарантії в забезпеченні прав людини.

Головний Закон України — національний скарб, у якому віддзеркалюється наша багата історія, європейська зорієнтованість українського конституціоналізму. Цей документ є моральним орієнтиром для всіх громадян України, він юридично закріплює незмінний цивілізаційний вибір українського народу.

На долю мільйонів українців важким тягарем лягла загарбницька рука російських вбивць. Сьогодні Збройні Сили України мужньо протистоять нападникам, які зневажають юридичні норми, міжнародне право. Країна-агресор і досі не може змиритися з тим, що найвищою цінністю в нашій країні є саме людина, її здоров’я, свобода, честь, гідність. Ціною людських життів українці доводять всьому світові, що ми – вільна, нескорена нація. За підтримки закордонних партнерів ми щоденно наближаємо нашу Перемогу, логічним продовженням якої буде притягнення до відповідальності держави-терориста. А цивілізований світ отримає шанс на встановлення стійкого миру та успішну реконструкцію глобальної системи колективної безпеки.

У прагненні до миру та щасливого життя на своїй рідній землі ми стали згуртовані та єдині. Кожен із нас на своєму фронті: хтось воює на передовій, а хтось у тилу допомагає тим, хто ціною власного життя відвойовує наше конституційне право бути вільними та незалежними. Жителі Дмитрівської громади і я особисто дякуємо військовослужбовцям ЗСУ, які відвойовують європейські цінності.

Бажаю всім у ці нелегкі часи здоров’я і витримки, сили і мужності, незламної віри у нашу Перемогу! Україна жила і житиме далі за конституційними приписами. Цінності, які в них закладені, ми самовіддано захищаємо і виборюємо зараз в умовах війни, щоб зберегти державу і її Основний Закон.

Конституція України - це сила, проти якої не існує зброї!

Ми – сильні! Ми - вільні! Ми переможемо!

Слава ЗСУ! Слава Україні!

Дмитрівський сільський голова

Тарас ДІДИЧ