Логотип

Дмитрівська територіальна громада

Київська область

15.07.2024 16:12

У  Дмитрівській громаді триває процес розробки Стратегії її розвитку

66966327c3da9__1.jpg

У  Дмитрівській громаді триває процес розробки Стратегії її розвитку

Триває процес розробки Стратегії розвитку Дмитрівської сільської територіальної громади Бучанського району. Під час чергового засідання Робочої групи з розроблення її проєкту, що відбулося 8 липня,  було розглянуто декілька важливих питань.

З початку заходу учасники мали змогу обговорити  презентований проєкт аналітичної частини Стратегії, яка складається майже з 12 підрозділів та містить в себе інформацію про громаду (її опис та склад, географічне розташування та природно-ресурсний потенціал, характеристика населення та трудовий потенціал, соціальні та інфраструктурні показники, фінансовий стан та економічний розвиток та багато іншого).

Територія Дмитрівської громади розташована в центральній частині Київської області та має багатий ресурсний потенціал для економічного розвитку. В той же час потребує комплексного відновлення (доречи, у квітні 2024 р. вже затверджена Програма комплексного відновлення, загалом також базою для подальшого планування стратегії стануть 18 діючих  цільових програм  Дмитрівської сільської територіальної громади). За результатами обговорення було визначено ряд пропозицій та рекомендацій для доповнення аналітичної частини, зокрема щодо інвестиційних проєктів.

Під час другої частини обговорювались питання залучення мешканців та бізнесу  громади до планування шляхом проведення опитування, надання пропозицій від старост, визначення місії, бачення, стратегічних напрямків, можливих сценаріїв розвитку громади.

Наприкінці заходу учасники визначили завдання наступного етапу, строки завершення обробки інформації та канали комунікації.

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту  «Забезпечення ефективності процесів відновлення та розвитку 2-х сільських територіальних громад Київської області» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

#IRF

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом

61eaf7b7-68d1-4560-b481-58d528c91ed2.jpg 4af3585d-9d02-41c8-8615-02539a2df44a.jpg