Логотип

Дмитрівська територіальна громада

Київська область

25.07.2024 10:37

Триває робота Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Дмитрівської сільської територіальної громади

66a200f342ca2__ФБ.png

Нещодавно у Дмитрівській сільській раді відбулося третє засідання Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Дмитрівської громади, організоване ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Забезпечення ефективності процесів відновлення та розвитку двох сільських територіальних громад Київської області» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Інна Заблодська, експерт проєкту, доктор економічних наук, професор, завідувач відділу ДУ «Інститут економічно-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України», Тетяна Кірілова, голова правління ГО «Громадська ініціатива Луганщини», презентували присутнім стратегічні, операційні цілі, завдання розвитку громади, результати опитування підприємців та мешканців сіл, SWOT аналіз (сильні, слабкі сторони, загрози та можливості розвитку громади), місію, бачення.

Учасники Робочої групи активно обговорили економічний, екологічний, соціальний блоки, які є складовими Стратегії розвитку та затвердили Місію громади.

Стратегія створюється відповідно до програмного підходу, що відповідає політиці Міністерства розвитку громад і територій України. Цей ключовий документ визначає стратегічне бачення та описує шляхи й засоби досягнення поставлених цілей.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, подякував всім небайдужим жителям громади, які долучилися до розробки Стратегії та взяли участь в опитуванні, анкетуванні. Тарас Тарасович наголосив, що на цьому етапі членам Робочої групи дуже важливо визначити, в якому напрямі потрібно рухатись до реальних змін, які дадуть можливість зростання добробуту громади за рахунок залучення інвестицій.

Розроблення Стратегії Дмитрівської територіальної громади триватиме до кінця 2024 року. Всі охочі можуть і надалі можуть надавати свої пропозиції до формування даного документа.

Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».