Логотип

Дмитрівська територіальна громада

Київська область

11.09.2024 14:23

У Дмитрівській громада відбувся дводенний захід публічних консультацій щодо Стратегії розвитку

dd74794c-1bd6-436e-9b61-0bba827ac072.png

5 - 6 вересня 2024 року в Дмитрівській сільській громаді Бучанського району відбувся дводенний захід публічних консультацій Стратегії розвитку .

Учасників заходу привітали Дарина СОКОЛОВА, керівниця проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» (через Zoom), Лілія АПОСТОЛОВА, представниця проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період», Тарас ДІДИЧ, сільський голова громади та Тетяна КІРІЛЛОВА, керівниця ГО «Громадська ініціатива Луганщини». Цього разу в якості експерта в роботі стратегічних сесій від ЛФ ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» взяла участь Оксана РОМАХОВА.

На початку заходу Тарас ДІДИЧ, Дмитрівський сільський голова, зазначив, що громада дуже постраждала від бойових дій внаслідок повномаштабного вторгнення рф в Україну. Разом з тим Тарас Тарасович наголосив про те, що вже багато зроблено з відновлення громади. Говорив і про те, що навіть в умовах воєнного стану варто думати про майбутнє громади, її розвиток, необхідно розробляти проєкти з покращення соціально-економічного стану громади та шукати можливості їх реалізації. Сільський голова презентував проєкт Стратегії розвитку Дмитрівської сільської територіальної громади до 2027 року, в якому вже напрацьовано 3 стратегічні, 14 оперативних цілей і 53 завдання.

У форматі фасилітованої дискусії в малих групах до яких було залучено представників органів місцевого самоврядування, громадськості та бізнесу громади напрацьовано більш ніж 170 першочергових завдань. Ці завдання проаналізовано з позиції їхньої реалістичності та визначено пріоритетність їх реалізації. Робота проходила з використанням інноваційної методики Ради Європи CivicLab.

Після завершення цього етапу результати роботи всіх груп були презентовані у вигляді візуалізованого плану заходів із реалізації цілей і завдань Стратегії загалом та в розрізі по роках. Обговорення дозволило сформувати низку зауважень та пропозицій щодо рівномірного часового розподілу навантаження на відповідальні відділи органу місцевого самоврядування та зміну пріоритетності, які були винесені в групи для фасилітованої дискусії та остаточного визначення плану.

Зустрічі відбувалися за сприяння ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Прозоре відновлення та розвиток територіальних громад Київщини через громадянську участь» за грантової підтримки проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період», що впроваджується Офісом Ради Європи в Україні в рамках ухваленого Плану дій для України «Стійкість, відновлення і відбудова» на 2023-2026 рр.

Портал “Громадський простір”: https://www.prostir.ua/...

#Рада_Європи_громадська_участь

#Офіс_Ради_Європи_в_Україні_Київ

#CivicLab