Дмитрівська територіальна громада

Київська область

10.01.2022 10:38

Відділ соціального захисту населення Дмитрівської сільської ради інформує

-имени-1.jpg

ОГОЛОШЕННЯ

Відділ соціального захисту населення Дмитрівської сільської ради інформує:

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.10.2021 року № 1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі» затверджено Порядок подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі, внесено зміни до Порядку підготовки та перепідготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 430.

Відповідно до вказаного вище законодавства компенсація призначається і виплачується фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі, які:

- не перебувають у трудових відносинах;

- не є фізичними особами-підприємцями;

- не провадять незалежної професійної діяльності (наукової, літературної, артистичної, художньої, освітньої або викладацької, а також медичної, юридичної практики, зокрема адвокатської, нотаріальної діяльності);

- не перебувають на обліку як безробітні.

Звертаємо особливу увагу на те, що звертатися за призначенням наведеної компенсації можуть виключно особи, які пройшли обов’язкове навчання відповідно до наказу Мінсоцполітики від 15.03.2021 року № 131 «Про затвердження Типової програми навчання фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності».

 

За додатковою інформацією звертатись до відділу соціального захисту населення Дмитрівської сільської ради: вул. Садова, 2, с. Дмитрівка, телефон  (044) 298-10-86