Дмитрівська територіальна громада

Київська область

25.08.2022 11:32

БЕЗОПЛАТНА ПЕРВИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА

Без-имени-1.jpg

Відповідно до ст. 7 та ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» БЕЗОПЛАТНА ПЕРВИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

БЕЗОПЛАТНА ПЕРВИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА ВКЛЮЧАЄ ТАКІ ВИДИ ПРАВОВИХ ПОСЛУГ:

1) надання правової інформації;

2) надання консультацій і роз'яснень з правових питань;

3)складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

3-1) надання консультацій, роз’яснень та підготовка проектів договорів користування земельними ділянками (оренда, суборенда, земельний сервітут, емфітевзис, суперфіцій) для сільського населення - власників земельних ділянок;

БЕЗОПЛАТНА ВТОРИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

БЕЗОПЛАТНА ВТОРИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА ВКЛЮЧАЄ ТАКІ ВИДИ ПРАВОВИХ ПОСЛУГ:

1) захист;

2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

3) складення документів процесуального характеру.

 

ЯК ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ?

Допомога ОНЛАЙН надається:

за Єдиним контактним номером системи надання безоплатної правової допомоги – ☎️0 800 213 103.

За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку);

у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога» або «Твоє право»;

у месенджерах Телеграм та Вайбер;

у кабінеті клієнта на сайті системи надання безоплатної правової допомоги;

Потерпілі від домашнього насильства та свідки можуть отримати онлайн-консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству».

Правові консультації також можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid».

ОФЛАЙН допомога

Подивитися розташування, номери телефонів та актуальну інформацію про режим роботи бюро правової допомоги місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна на мапі, яка регулярно оновлюється. Там же можна дізнатися графік роботи консультаційних пунктів (дату та час проведення прийому осіб).

Звернутися до найближчого бюро правової допомоги за безоплатною первинною та вторинною правовою допомогою можна незалежно від реєстрації місця проживання. Бюро правової допомоги працюють по всій Україні, за винятком регіонів, де наразі тривають воєнні дії.

 

Діяльність Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (адреса: вул. Південна, 5-Б, м. Вишневе, 08133, Україна, контактний телефон: (04598)5-36-21) поширюється на територію Бучанського, Вишгородського, Обухівського та Фастівського районів Київської області.