Дмитрівська територіальна громада

Київська область

28.09.2022 16:12

Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич разом з народним депутатом Олександром Горобцем здійснили робочу поїздку по громаді

Без-имени-1.jpg

Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич разом з народним депутатом України Олександром Горобцем здійснили робочу поїздку по населених пунктах громади для ознайомлення з поточною ситуацією та визначенням напрямків, які потребують додаткової уваги, зусиль та ресурсів.

Спочатку вирушили до Бузової.  Це одне з сіл, яке перебувало під окупацією в перші тижні повномасштабної війни та значно постраждало через бойові дії.

Вони оглянули багатоквартирні будинки, які обстрілював ворог. Частина будівель має бути відремонтована, але один з них відновленню не підлягає – наразі Верховна Рада напрацьовує законодавчу базу для компенсацій власникам пошкодженого та зруйнованого житла.

Тарас Дідич і Олександр Горобець відвідали місцеву школу, яку артилерійськими обстрілами розбомбили російські окупанти. На сьогодні тривають ремонтні роботи закладу освіти. До кінця 2022 року планується відновити будівлю школи.

Сільський голова Тарас Дідич зазначив, що відбудова школи відбувається не лише завдяки зусиллям громади та держаній допомозі, а й шляхом залучення міжнародних спонсорів. Участь благодійних організацій, фондів та просто небайдужих людей прискорює темп виконання робіт приблизно вдвічі.

У Дмитрівці Тарас Тарасович та Олександр Сергійович відвідали Дитячий садок «Дзвіночок», який теж був пошкоджений, але вже відновлений і на сьогодні працює.

Ключовою проблемою садочка була відсутність укриття на випадок повітряної тривоги. Олександр Горобець зауважив, що ця проблема є властива для багатьох навчальних закладів та дитячих садочків по всій Україні.

Питання було вирішене шляхом укріплення одного з приміщень мішками з піском у кілька рядів.  Воно знаходиться у безпосередній близькості до виходу з будівлі, щоб дітей можна було швидко евакуювати.

Народний депутат і сільський голова побували й у селі Гурівщина, де в результаті ворожих обстрілів, була вщент зруйнована місцева амбулаторія.

Під час літнього періоду тривали підготовчі роботи з відновлення, а наприкінці серпня вже стартувало будівництво нової повноцінної амбулаторії, яке триває і нині.

Всебічну підтримку відновленню медичного закладу надає футбольний клуб «Динамо» (Київ), який підписав меморандум про співпрацю.

Нова медична амбулаторія будується з урахуванням кращих європейських стандартів та буде максимально комфортною для пацієнтів. Медичний заклад оснастять теплою підлогою, сучасним обладнанням та альтернативними джерелами опалення. Планується, що "первинка" відкриє свої двері для пацієнтів вже наприкінці року.

Народний депутат Олександр Горобець подякував медикам, держслужбовцям, волонтерам та взагалі всім небайдужим громадянам, які допомагають місцевим жителям у відновленні Дмитрівської територіальної громади.

Він пообіцяв зосередити увагу на контролі фінансування, яке надається з боку держави та спрямувати більше зусиль на пошук додаткових джерел фінансування для відбудови та розвитку громади.