Дмитрівська територіальна громада

Київська область

27.12.2022 17:14

Дмитрівка приймала гостей - представників культури Київщини

Без-имени-1.jpg

У будинку культури села Дмитрівки відбулося розширене засідання Колегії Департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації.

Відділом освіти, культури, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Дмитрівської сільської ради був підготовлений благодійний ярмарок-продаж, який розмісили у фоє, на якому реалізовували поробки вихованців творчих гуртків з патріотичною символікою. Зібрані кошти будуть передані волонтерам на придбання необхідного нашим воїнам ЗСУ.

Гості брали участь в індивідуальному майстер-класі з живопису підготовленого Ярославою Юдко, викладачем КЗ «Школи мистецтв «Арт Віва»».

Звук «Повітряної тривоги» не заставив себе довго чекати, але продовжувати захід вирішили в укритті.

Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич привітав учасників Колегії. Він розповів присутнім про те, як громада пережила вторгнення російських військ на початку повномасштабної війни. Села громади опинилися під обстрілами окупантів, які після невдалого штурму Києва заїхали на наші території. Як мужньо захищали нашу землю бійці територіальної оборони та військовослужбовці ЗСУ. З болем оповідав й про жахливі наслідки бойових дій з агресорами. Через нищівні обстріли значної руйнації зазнали заклади соціальної сфери, торговельні заклади, підприємства, житлові будинки мешканців та інфраструктурні об’єкти громади. Тарас Тарасович поділився планами на майбутнє, тим, як у нас йде відновлення. Наголосив на тому, що велику увагу приділяється питанню посилення співпраці з благодійними, донорськими організаціями європейських держав щодо реалізації проєктів відбудови та їх повоєнного соціально-економічного розвитку.

Виступ українського церковного діяча, архієрея Православної церкви України, митрополита Переяславського і Вишневського Олександра Драбинко щодо важливості забезпечення основ релігійної безпеки та гармонії у сфері свободи совісті, конструктивної побудови відносин між релігійними організаціями і державою був значущим для депутатів КОР, представників інформаційної політики України, керівників, представників культури КОДА.

Його Високопреосвященство запросив усіх присутніх до спільної молитви за перемогу та мир в Україні та вшанування пам’яті загиблих воїнів.

Депутат КОР, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, духовності та релігій Київської обласної ради Олена Шуст, наголосила про важливість та збереження галузі в цей важкий для нас час.

Директор департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації Анна Куценко разом з заступником директора, начальником управління культури Дмитром нагородили найактивніші територіальні громади Київщини, які в такий складний час залишаються Передовим Культурним Фронтом нашого регіону.

Начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Дмитрівської сільської ради Вікторія Бабенко отримала Подяку від департаменту культури та туризму КОДА за незламність духу, патріотизм, збереження, відродження та популяризацію української національної культури в умовах воєнного стану.

Кульмінацією заходу стала невеличка концертна програма. ЇЇ підготували учасники зразкового хореографічного ансамблю «Любисток» Дмитрівського будинку культури, творчий дует – Андрій та Юлія Стремчуки. Гучними оваціями гості подякували артистам.

На завершення заходу був презентований короткий відеосюжет про бойові дії в лютому – березні. Знятий з дронів фільм про танкові бої між українською армією та росіянами, вразив всіх присутніх до сліз.

Роз’їжджалися учасники Колегії у доброму настрої з вірою у Перемогу на нашій квітучій і співучій українській землі продовжувати й далі роботу Культурного Фронту.