Дмитрівська територіальна громада

Київська область

02.02.2023 17:02

У Дмитрівці відбувся VI Обласний фестиваль різдвяних обрядодійств «Нова радість»

Без-имени-1.jpg

У Дмитрівці відбувся VI Обласний фестиваль різдвяних обрядодійств «Нова радість»

В умовах дії воєнного стану, постійних ракетних обстрілів та повітряних тривог питання проведення масових заходів пов’язане передусім з дотриманням усіх безпекових заходів.

Організатор фестивалю Комунальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» за підтримки департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації.

При виборі місця проведення фестивалю та тематичної виставки декоративно-прикладного мистецтва "Різдвяні візерунки", насамперед, були враховані критерії безпеки. Зупинили свій вибір на Будинку культури села Дмитрівки, адже він має облаштоване укриття.

Вагання і сумніви стосовно доречності проведення заходу в умовах воєнної небезпеки були у всіх. Але коляда – це молитва, а молитва – творить дива. Повітряних тривог не було, захід відбувся у запланованому режимі.

Київщина була представлена найкращими аматорськими, фольклорними народними ансамблями та співочими колективами з колядками, щедрівками рідного краю, виробами народних майстрів, а також господинь. Понад 500 виконавців з 35 територіальних громад Київської області взяли участь у заході.

Почесними гостями фестивалю були Тетяна Семенова, заступниця голови Київської обласної ради, Олена Шуст, голова комісії з питань освіти, науки, культури, духовності та релігії Київської облради, Євген Рибалко, заступник голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації, Дмитро Гончаренко, начальник управління культури та туризму КОДА, , Олена Завальська, директорка Київського обласного центру народної творчості.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, привітав учасників та гостей мистецького фестивалю, подякував нашим бійцям ЗСУ, за те, що завдячуючи їм, у нас є можливість працювати на культурному фронті. Він наголосив, що головне надбання українців – це мова, духовність, народні традиції. Вони виховують почуття національної самосвідомості неодмінної умови виховання справжнього патріотизму і гордості за свою землю, свій народ і свою історію.

Дмитрівську сільську територіальну громаду представляли два творчих колективи: народний аматорський колектив української пісні імені Євгена Бобровнікова «Дмитрівчанка» під керівництвом Андрія Стремчука та народний аматорський козачий ансамбль української пісні «Калинове намисто» під керівництвом Богдана Виговського.

Департамент культури та туризму КОДА нагородив Подякою відділ освіти, культури, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Дмитрівської сільської ради за вагомий внесок в проведенні VI обласного фестивалю різдвяних обрядодійств «Нова радість» та в обласній виставці майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Різдвяні візерунки».

Кожен виступ, колядка, віншування дарували всім присутнім у залі урочисте піднесення, відчуття чогось надзвичайного, радісного, духовного.