Дмитрівська територіальна громада

Київська область

23.03.2023 11:03

Про посилення охорони ранньоквітучих рослин

Без-имени-1.jpg

На виконанння Розпорядження Дмитрівської сільської радаи від 14.03.2023 № 50 «Про посилення охорони ранньоквітучих рослин», відповідно до вимог законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України», листа Державної екологічної інспекції Столичного округу від 13.02.2023 року № 3/1/6/2-25/525, та з метою посилення заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі, що занесені до Червоної книги України, та недопущення торгівлі ними:

1. Поліцейському офіцеру громади, старостам старостинських округів вжити заходів по недопущенню торгівлі ранньоквітучими рослинами.

2. Відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю довести до відома мешканців Дмитрівської сільської територіальної громади інформацію щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства про недопущення торгівлі ранньоквітучими рослинами.

3. Відділу освіти, культури, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Дмитрівської сільської територіальної громади стосовно охорони та збереження рідкісних ранньоквітучих та реліктових видів рослин.