Дмитрівська територіальна громада

Київська область

29.03.2023 16:49

Доброчинна акція «Піца на колесах» від благодійної організації Siobhan’s Trust

Без-имени-1.jpg

За сприяння Дмитрівської сільської ради вже вкотре відбулася благодійна акція: пригощання піцою, фруктами й солодощами від Шотландської організації Siobhan’s Trust та мультинаціональної команди волонтерів із США, Франції, Англії, Шотландії, Зімбабве, Венесуели та інших країн.

Під відкритим небом, на площі біля будинку культури села Дмитрівки, зібралося чимало бажаючих поласувати смакотою.

Волонтери привезли з собою два обладнані фуд-корти для приготування піци. У спеціальних печах-пательнях на відкритому вогні при температурі 360 градусів, завдяки сучасній технології приготування, кожні 2-3 хвилини була готова нова порція. Гастрономічні витвори розліталися, як «гарячі пиріжки».

Святкова атмосфера, шотландський колорит, розваги для дітей, веселий настрій – панували серед тих, хто завітав на захід. Міні-шоу з неперевершеними музичними композиціями супроводжувалося фотосесією з харизматичними, веселими волонтерами, які піднімали настрій дмитрівчанам.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, вручив Подяку засновнику Siobhan’s Trust – Девіду. Він висловив щирі слова вдячності людям доброї волі, які за покликом душі і серця підтримали жителів нашої громади.

Девід зазначив, що сьогодні цілий світ гуртується навколо України і вони будуть нам допомагати до повної Перемоги над російськими окупантами!

Зазначив, що організація Siobhan’s Trust була заснована в 2020 році у пам’ять про шотландську графиню та дизайнерку Шивон Данді, яка підтримувала художників та митців.

Згодом, коли почалася війна, волонтери переорієнтувалися, переїхали до Шегині, щоб надавати допомогу людям, які евакуювалися за кордон. Далі вони купили кілька вантажівок, ще одну їм подарувала Sedbergh School (Школа Седберг).

Своїми силами вони обладнали автомобілі спеціальними печами для влаштування пересувного фуд-корту. На даний час здійснювати волонтерську діяльність їм допомагають пожертви благодійників з Великобританії та США. Заморожені напівфабрикати, продукти надають безкоштовно представники бізнесу з Німеччини та Італії.

Вже рік, як мандрують фургони нашою країною. Побували вони в Сумах, Одесі, Харкові, Миколаєві, Тернополі, Львові, Івано-Франківську, а також у прифронтових містах та областях: Херсоні, Запоріжжі, Іловайську, Краматорську, Ізюмі та інших населених пунктах Донецької області.

Представники благодійного фонду спрямовували свою роботу на організацію харчування великої кількості людей, щоб допомогти постраждалим під час війни.

Головне для благодійників, звісно - не піца, а підтримка та допомога українському народу!

Разом до Перемоги!