Дмитрівська територіальна громада

Київська область

29.03.2023 16:52

За сприяння уряду Польщі, благодійників, міжурядових організацій у Дмитрівці запрацювало модульне містечко

Без-имени-1.jpg

Тимчасове поселення у селі Дмитрівка відкрило гостинно свої двері внутрішньо переміщеним особам, людям, які втратили свої домівки під час бойових дій.

Сьогодні з трьох секцій заселено дві, третю планується заселяти найближчим часом.

Сорок одна сім’я, 115 осіб, в тому числі 30 дітей, відтепер мають дах над головою.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, висловив щирі слова подяки Польському уряду за безкоштовно надані модулі розраховані на тривале використання у якості житла, Міністерству розвитку громад та територій за реалізацію їх спорудження. Адресував вдячність народному депутату Верховної Ради України Людмилі Марченко, яка скоординувала роботу з Фондом «We help Ukrainians» в особі James Hart (Джеймса Харта) в наданні потужного генератора для безперебійного постачання електроенергії в модульноному містечку. А також відмітив роботу міжурядової організації Агентства ООН у справах біженців в Україні, яка забезпечила гуманітарні потреби жителів містечка в частині предметів першої необхідності (непродовольчих товарів) для облаштування їх комфортного проживання.

Тарас Тарасович відзначив плідну співпрацю з керівництвом Київської обласної державної адміністрації та Бучанської районної державної адміністрації у впровадженні цього проєкту. Він зазначив про те, що Микола Бойко заступник голови КОДА доклав значних зусиль, щоб тимчасове житло стало якомога затишним для мешканців.

Тарас Дідич подякував німецьким партнерам в особі Гюнтера Маассена з німецького товариства «Санкт Августин та друзі допомагають» з міста (Sankt Augustin) за постійну допомогу і підтримку.

Спільними зусиллями виборюємо Перемогу!