Дмитрівська територіальна громада

Київська область

31.03.2023 09:22

Команда ГО "ІСТОК" та представники "Save the Children in Ukraine" відкрили «Цифрового освітнього центру» в Дмитрівському будинку культури

Без-имени-1.jpg

29 березня 2023 року у селі Дмитрівка громадська організація "ІСТОК" у партнерстві з "Save the Children in Ukraine" при фінансуванні Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ЕСНО) вперше провела тренінг "Основи надання першої психологічної допомоги дітям» для працівників освітніх закладів у рамках проєкту "Український освітній консорціум: безпечне повернення до навчання".

Другим етапом роботи стало святкове відкриття «Цифрового освітнього центру» в Дмитрівському будинку культури.

Цифровий навчальний центр повністю забезпечений гаджетами: ноутбуками, планшетами, проєктором з екраном. Вони дають доступ до навчання онлайн. Дитячий простір доповнили настільними іграми, приладдям для образотворчого мистецтва, інформаційними стендами з правилами поведінки під час повітряних тривог, розкладом занять. Книжкові полиці наповнені цільовою колекцією книг українською мовою.

Відтепер діти у навчальному центрі можуть:

- підключитись до дистанційного навчання;

- навчатися на онлайн-платформах;

- виконувати домашні завдання;

- користуватись сучасною бібліотекою та ресурсами з метою саморозвитку;

- брати участь у гуртках, марафонах, різних майстер-класах;

- проявити себе у творчих завданнях, розкрити свої таланти;

- переглядати різноманітні презентації, цікаві фільми, мультфільми;

- поспілкуватися, погратися, знайти нових друзів.

Пістейко Олександр, радник з питань освіти неурядової організації "Save the Children in Ukraine" подякував дмитрівчанам за теплу зустріч, за підготовлені художні номери учнями, підкреслив, що в їх практиці - це вперше. Гості були вражені виступами дуету подружжя Стремчуків, незабутнім вокалом Вікторії Шевчук, запальними танцями колективу Зразкового хореографічного ансамблю «Любисток», вихованців Наталії Делієргієвої.

Марина Акритова, проєктний менеджер ГО «Істок», привітала присутніх з початком роботи центру, акцентувала увагу на розширенні можливостей дітей для розвитку освіти.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, подякував доброчинцям за велику любов у їх серцях до підростаючого покоління. Зазначив, що місія, яку несуть працівники цієї організації, дуже висока, вона заслуговує на повагу, адже вони допомагають дітям. Тарас Тарасович побажав їм успіхів у такій важливій, нелегкій справі, зазначив про необхідність створення цифрових центрів у кожному освітньому закладі Дмитрівської громади.

Освітяни Дмитрівської сільської територіальної громади високо оцінили професійність команди ГО "ІСТОК" та представників "Save the Children in Ukraine" за отримані нові практичні навики.