Дмитрівська територіальна громада

Київська область

09.05.2023 17:09

День пам’яті та примирення у Дмитрівській територіальній громаді

Без-имени-1.jpg

Другий рік поспіль жителі Дмитрівської громади відзначають цю пам’ятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України.

У заходах взяли участь Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич, старости старостинських округів, депутати та члени виконавчого комітету сільської ради, всі ті, для кого цей день є особливим, і хто мав змогу приєднатися до подій.

Покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів. Урочисті заходи відбулися біля меморіалів, пам’ятників, братських могил у всіх старостинських округах Дмитрівської сільської ради.

Тарас Дідич зазначив те, що жителі Дмитрівської громади, як і мільйони людей у всьому світі, відзначають День пам’яті жертв нацизму. Друга світова війна забрала життя мільйонів українців. Це були не лише військові, а й цивільні люди, які постраждали від бойових дій та окупації міст і сіл. Тарас Тарасович підкреслив те, що Перемога нам далась дуже дорогою ціню.

Під гаслом «ніколи знову» війні не бути ми жили до 2014 року. Але ті, хто називав себе нашими «братами», вирішили, що вони можуть повторити. Сценарій нападу на Україну керівництво рф запозичило у Гітлера, ті ж лекала застосовує у веденні бойових дій і тепер. В 4 години ранку 24 лютого 2022 року ракети летіли на Київ, гелікоптери з десантом висаджувалися у Гостомелі. Бомбили аеродром у Василькові. Російські агресори вбили майже 90 мирних людей на території нашої громади, з них 8 членів добровольчого формування територіальної оборони. Але ми вистояли!

Ми знаємо, яку страшну ціну у боротьбі з нацизмом заплатив світ, а сьогодні таку ж страшну ціну у боротьбі з рашизмом доводиться платити нам. Надзвичайно важливо пам'ятати подвиг тих, хто боровся проти фашистської Німеччини й тих, хто зараз на передовій відвойовує нашу Незалежність і територіальну цілісність України. Ми низько їм вклоняємося!

У своїй промові Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич наголосив на тому, що з нами правда, з нами Бог, і ми Переможемо!

Настоятелі сільських храмів Дмитрівської громади відправили заупокійну службу за всіх полеглих у Другій світовій війні й за тих, хто загинув від рук російських окупантів.

Ми однаково завдячуємо Героям різних часів, вічна їм пам'ять та шана.

ПАМ’ЯТАЄМО! ПЕРЕМАГАЄМО!