Дмитрівська територіальна громада

Київська область

02.06.2023 09:17

До Дня захисту дітей!

Без-имени-1.jpg

Другий рік поспіль українці не мають змоги повноцінно відзначати це свято!

Сумна статистика свідчить про те, що з початку повномасштабного вторгнення вже більше півтисячі загиблих дітей в Україні. Ось і сьогодні росіяни вчергове «привітали» нас запуском балістичних ракет. У Києві загинуло двоє дітей!

Наші діти зазнали всіх жахіть цієї війни. Під час бойових дій та повітряних атак російських агресорів вони разом з дорослими мерзли в холодних підвалах. Тисячі з них стали сиротами, багатьох з них викрали рашисти і вивезли в росію. Мільйони були переміщені, зараз вони з рідними за кордоном. А скільки з них втратили своїх найрідніших людей, батьків, братів, сестер, друзів ми навіть і сказати не можемо. Всі вони отримали серйозні психологічні травми, живучи в умовах постійних тривог, сирен, вибухів, пострілів.

Заклади освіти по всій Україні постраждали від бомбардувань та обстрілів. На жаль, і в Дмитрівській територіальній громаді, зазнали руйнацій три заклади дошкільної освіти та три ліцеї. П’ять закладів відновлені і працюють. Найскладніша ситуація у Бузівському академічному ліцеї, на початку повномасштабної війни він зазнав значних руйнувань, відновлення триває дотепер. Наші дітлахи весь цей час змушені навчатися в змішаному форматі, а не в звичному очному режимі. Діти і вчителі страждають від того, що уроки регулярно перериваються і переносяться через повітряні тривоги і відключення електроенергії.

Щиро дякуємо військовослужбовцям ЗСУ, які відвойовують Перемогу у клятого ворога!

Нажаль, зараз наші діти не отримують гарантовану повну безпеку. Росія вкрала в них щасливе, безтурботне дитинство!

Сьогодні, коли світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей закликаємо всіх людей доброї волі допомогти нам зупинити агресію російської федерації.

Разом ми маємо зробити все можливе аби українські діти жили у мирній державі, під мирним небом!

Фото з відкритих джерел