Дмитрівська територіальна громада

Київська область

20.10.2023 14:01

Бузівський старостинський округ прощається з Ігорем Петренком

Без-имени-1.jpg

Дмитрівська сільська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус, сільський голова Тарас Дідич висловлюють щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті, жителя села Любимівка, військовослужбовця Ігоря Петренка.

Воїн отримав поранення несумісні з життям внаслідок артилерійського обстрілу, під час виконання обов’язку із захисту Батьківщини в районі населеного пункту смт. Ямпіль Донецької області 15 жовтня 2023 року.

Народився Ігор 4 грудня 1988 року у селі Бузова. Там пройшло його дитинство, юні роки. Навчався у Бузівській загальноосвітній школі, яку закінчив у 2006 році.

Після закінчення школи юнак продовжив навчання у Київському національному університеті будівництва і архітектури (КНУБА).

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну Ігор одним із перших вступив до лав територіальної оборони Дмитрівської громади, боронив своє село. Після звільнення Київщини від російських окупантів, у червні 2022 р. добровольцем вступив до лав ЗСУ. Боєць пройшов навчання у Польщі та на Яворівському полігоні. Проходив службу сапером - радіотелефоністом інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 27 окремого стрілецького батальйону. Користувався авторитетом і повагою своїх побратимів.

Розсудливий, спокійний, врівноважений, надійний, товариський, готовий завжди прийти на допомогу – саме таким пам’ятають солдата рідні та близькі.

У невимовній скорботі залишилися батько Василь Михайлович, мати Валентина Владиславівна, брат Руслан, друзі, побратими, односельці, які добре знали та поважали Ігоря. Нестерпний біль втрати коханого чоловіка й для військовослужбовця Аліни, яка завжди була поруч з «Женихом» - це його позивний, починаючи з ТРО. Жінка пішла парамедиком разом з ним у військо, рятувала чужі життя, врятувати свого нареченого не вдалося. Клята війна забрала життя воїна, якому виповнилося лише 35 років.

Зустріти живим коридором та провести в останню путь Героя, який віддав своє життя за наше майбутнє, захищаючи рідну землю, жителі Дмитрівської громади матимуть змогу в суботу, 21 жовтня 2023 року, об 11:00 біля будинку, де мешкав Ігор Васильович.

Відспівування спочилого проходитиме у храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Поховають Ігоря на кладовищі села Бузова.

Спочивай з миром Герою!

Вічна Слава тобі у віках!

Пресслужба Дмитрівської сільської ради