Дмитрівська територіальна громада

Київська область

20.10.2023 14:05

Бузівський старостинський округ прощається з Ігорем Новіковим

Без-имени-1.jpg

Дмитрівська сільська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус, сільський голова Тарас Дідич висловлюють щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті, жителя села Гурівщина, військовослужбовця Ігоря Новікова.

Воїн отримав поранення несумісні з життям внаслідок артилерійського обстрілу на околицях смт. Ямпіль Донецької області 15 жовтня 2023 року.

Народився Ігор 21 серпня 1977 року в місті Грозний. Родина переїхала на Вінничину, де мешкали родичі. Там пройшло його дитинство, юні роки. У 1991 році хлопець закінчив Бродецьку ЗОШ. Після закінчення школи юнак вирішив присвятити своє життя служінню Богу, вступив до Київської духовної семінарії в 1996 році, був призначений настоятелем церкви у Вінницькій області. У 2015 році отримав духовний сан протоієрея.

Одружився, переїхав у село Гурівщину. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну Ігор одним із перших вступив до лав територіальної оборони Дмитрівської громади. В червні 2022 р. добровольцем вступив до лав ЗСУ. Проходив службу сапером інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 27 окремого стрілецького батальйону. Особовий склад бойового підрозділу поважав бійця за відвагу і героїзм, користувався авторитетом і повагою для своїх побратимів.

Завжди усміхнений, чесний, прямолінійний, надійний, товариський, готовий прийти на допомогу – саме таким пам’ятають солдата рідні та близькі.

У невимовній скорботі залишилася дружина Тетяна, діти, батько Анатолій Іванович, сестра Анна, брат Іван, друзі, побратими, односельці, які добре знали та поважали Ігоря. Клята війна забрала життя воїна, якому виповнилося 46 років.

Зустріти живим коридором та провести в останню путь Героя, який віддав своє життя за наше майбутнє, захищаючи рідну землю, жителі Дмитрівської громади матимуть змогу в неділю, 22 жовтня 2023 року, об 11:00 біля будинку, де мешкав Ігор Анатолійович.

Відспівування спочилого проходитиме у храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Поховають Ігоря на кладовищі села Гурівщина.

Спочивай з миром Герою!

Вічна Слава тобі у віках!

Пресслужба Дмитрівської сільської ради