Дмитрівська територіальна громада

Київська область

05.12.2023 15:32

КОЖЕН ІЗ НАС – ВОЛОНТЕР!

Без-имени-1.jpg

Шановні мешканці Дмитрівської територіальної громади щиро вітаю всіх причетних з Днем волонтера!

Сьогодні у всьому світі вшановують волонтерів - людей, які за покликом душі і серця безкорисно йдуть назустріч тим, хто потребує допомоги. Війна внесла корективи в самий зміст волонтерського руху. Зараз кожен на своєму робочому місці, хто працює на Перемогу над ворогом – волонтер!

Дмитрівська сільська рада є великим волонтерським центром до складу якого входять тисячі «небайдужих сердець» громади. У кожному селі, старостинському окрузі діти проводять благодійні ярмарки, продають власноруч зроблені патріотичні поробки для потреб ЗСУ. Більшість жінок свій вільний час присвячують плетінню маскувальних сіток, у які вплітають молитви на захист воїнів. Їхні невтомні руки в’яжуть шкарпетки, шиють наколінники, печуть смаколики, заливають окопні свічки, купують ліки, продукти виробництва та відправляють прямісінько на фронт.

Багато хто в нашій великій родині донатить, а волонтери на зібрані кошти закуповують необхідну техніку, прилади, спорядження, амуніцію, дрони. Вони на постійному зв’язку з військовими, які замовляють те, що їм зараз конче потрібне. Є у нас і ті, хто доставляють гуманітарні вантажі на передову.

Головна мета українців – добровільна допомога бійцям на війні, хворим у лікарнях, дітям у дитячих будинках, немічним у притулках та будинках для літніх людей. Милосердя у нас вистачає на всіх. Наші серця не мають черствіти!

Потрібно згадати й про благодійні фонди, які займаються волонтерством у нашій громаді, вони також докладають максимум зусиль задля спільної Перемоги.

Український патріотичний дух волонтерів здолати неможливо! Роблячи добрі справи, вони вкладають частинку свого серця, тепла, яке зігріває наших захисників у холодних бліндажах та окопах.

Наразі неможливо перелічити всіх причетних до цього свята, адже кожен із нас волонтер! Низький уклін усім небайдужим жителям Дмитрівської громади, завдяки яким наші воїни ведуть боротьбу з лютим ворогом!

Волонтери і військові – єдине ціле, енергія добра переможе зло!

Слава Україні! Героям Слава!

Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич