Дмитрівська територіальна громада

Київська область

13.12.2023 08:53

Різдвяні подарунки Дмитрівській громаді від німецької Громадської організації «Санкт Августін та друзі допомагають»

Без-имени-1.jpg

10 грудня німецька Громадська організація «Санкт Августін та друзі допомагають» («Sankt Augustin and friends hilft e.V.») вкотре завітала у Дмитрівську громаду, наразі вже з різдвяними подарунками для дітей.

Німецькі друзі почали підтримувати нас відразу після деокупації. Допомагають нам у різних напрямках – транспортними засобами, побутовою технікою, медичним та шкільним обладнанням. Раніше представники цієї громадської організації на чолі з Президентом Гюнтером Маaссеном передали нам пожежний автомобіль, який сьогодні знаходиться в експлуатації пожежної команди села Шпитьки. Авто для вивозу сміття передане в оренду ТОВ «Управляюча компанія ДМИТРОГРАД». Легковий автомобіль передали Службі у справах дітей. Холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, буржуйки, власноруч, роздали людям, які потребували допомоги.

Представники культурного фронту Дмитрівської громади привітали гостей з Німеччини. Народний аматорський колектив української пісні імені Євгена Бобровнікова під керівництвом Андрія Стремчука зустрічав почесних гостей згідно з українською традицією хлібом-сіллю.

Урочистий захід розпочався виконанням Державного Гімну України та Гімну Німеччини.

Святкові номери підготували викладачі та вихованці КЗСМО Школи Мистецтв «Арт Віва», зразковий хореографічний ансамбль «Любисток» під керівництвом Наталії Делієргієвої. Звучали сольні виступи Заслуженої артистки України Юлії Мартинової – Любецької, Богдана Підгородецького, Софії Гензур. Вистава «Моє укриття» у виконанні учнів театральної школи "Територія Творення. Creator. Kids" під керівництвом Владислави Гаврилюк не залишила байдужим нікого в залі. Глядачів до сліз розчулила історія про війну - очима дітей з окупованих територій, яким пощастило вижити у суцільному пеклі.

Тарас Дідич, Дмитрівський сільський голова, вручив Подяки представникам ГО «Санкт Августін та друзі допомагають». Наймолодші учасники танцювального колективу «Любисток» вручили сувеніри делегації з Німеччини.

Гості відвідали модульні містечка у селі Дмитрівці та Бузова. Завітали вони й у заклади дошкільної освіти «Дзвіночок», «Світлячок», побували у Бузівському академічному ліцеї. Різдвяні подарунки отримали діти громади.

Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич від свого імені та від імені жителів громади подякував доброчинцям з Німеччини, Президенту ГО «Санкт Августін та друзі допомогають» Гюнтеру Маассену, його колегам за проявлене милосердя, їхні чуйні серця, наповнені любов’ю.

У відповідь на гостинний прийом Дмитрівської громади Президент ГО «Санкт Августін та друзі допомагають» Гюнтер Маaссен запевнив, що вони будуть й надалі допомагати нашій громаді і всій Україні до повної Перемоги!

Слава Україні!