Дмитрівська територіальна громада

Київська область

18.08.2021 08:38

Малий та середній бізнес спрямував до місцевої казни 1,6 млрд грн єдиного податку

Без-имени-1.jpg

Як повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова, з початку року малий та середній бізнес забезпечив місцеву казну сумою 1,6 млрд грн єдиного податку. За наданою інформацією, приріст надходжень складає 20% або 271 млн грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Найбільші суми єдиного податку сплатили підприємці Бучанського району – 487 млн грн, Білоцерківського та Броварського – 262 та 224 млн грн відповідно. 

Фізичні особи – підприємці збільшили сплату єдиного податку на 25%, сплативши до бюджетів громад 1,3 млрд грн. Цей показник на 251 млн грн перевищує суму, що надійшла у відповідному періоді 2020 року.  Юридичні особи (ІІІ група) поповнили місцеву казну сумою у 174 млн грн, що на 20% або майже 30 млн грн більше, аніж у січні-липні торік. У свою чергу сільгоспвиробники-спрощенці забезпечили бюджетам 96 млн грн з початку року.

Нагадуємо, що до реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема, відомості про види господарської діяльності платника єдиного податку.
У разі зміни відомостей, передбачених підпунктами 1 – 5 п. 299.7 ст. 299 ПКУ, вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви. При цьому нормами ПКУ не визначені терміни внесення змін до реєстру платників єдиного податку у разі зміни відомостей про види господарської діяльності платника єдиного податку першої – третьої груп.
           Для забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності, внесення змін до даних в реєстрі платників єдиного податку щодо видів господарської діяльності платника єдиного податку першої - третьої груп, здійснюються в день подання платником відповідної заяви, тобто в термін, визначений п. 299.8 ст. 299 ПКУ.
Звертаємо увагу, що у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності - п.п. 7 п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.

 

 

ГУ ДПС у Київській області