Дмитрівська територіальна громада

Київська область

20.08.2021 09:49

Святкування Дня села в Бузовій

-имени-1.jpg

 

19 серпня 2021 року, православні українці святкують Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, що в народі називають Яблуневим Спасом. Цього дня бузівчани відзначають храмове свято і День села. На це традиційне свято зібралися не лише місцеві жителі, а й численні гості з сусідніх сіл Дмитрівської громади.

Розпочалися заходи святковою літургією в Спасо - Преображенській церкві ПЦУ, яку відправив священник - протоієрей Василь Возняк у співслужінні запрошених священників Вишнівського благочиння. Він привітав вірян, побажав миру, єдності, процвітання громаді та усій Україні.


З теплими словами привітань до місцевих жителів та гостей звернувся сільський голова Тарас Дідич. Вітаючи зі святом, Тарас Тарасович подякував всім людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у її житті, хто зберігає та примножує культурні надбання, хто своєю щоденною працею, фінансовою та благодійною допомогою робить свій вагомий внесок у розбудову цього села. Він зазначив, що сучасний розвиток додає селу ошатності, а нові інфраструктурні об’єкти зробили його привабливим для інвесторів. Він побажав усім міцного здоров’я, натхнення, родинного затишку та успіхів у всіх починаннях, процвітання, стабільності, а Бузовій бути вічно квітучим і красивим селом. Очільник Дмитрівської громади відзначив й те,  що в такі свята кожен відчуває себе частиною великої родини.

Староста Бузівського старостинського округу Людмила Закаблук також привітала односельців з храмовим святом та Днем села. Вона зазначила, що спільними зусиллями сільської ради, депутатського корпусу село стало на шлях розвитку, почало змінюватися, став зростати його економічний та культурний потенціал. Наостанок вона наголосила, що всі мають об'єднуватися у любові до рідного краю, працювати та жити для поліпшення його добробуту.

Після офіційних виступів відбулось урочисте вручення подарунків матерям, дружинам воїнів загиблих в АТО/ООС. Вітали бузівчан в різних номінаціях: наймолодша жителька, найстарша жителька, найактивніша родина.

Також відмітили нагородами та грамотами тих, хто має активну життєву позицію, та привносить вагомий особистий внесок у розвиток свого села та громади, за високі досягнення в культурі та спорті, високий професіоналізм.

Дефіле барабанщиць оркестру Шпитьківської школи мистецтв «Арт Віва» «ДРАМ-СТАР-БЕНД» під керівництвом Юлії Земляної завдало драйву та позитивної енергетики на початку заходу.

Знаковим було те, що на святкування зібралися чи не всі жителі – від малого до великого. Гостей радо зустрічали на території біля школи, де розмістився центр розваг з ігровими зонами – каруселями, батутами та гірками для дітей. Дитячі аніматори та ростові ляльки дарували присутнім веселий настрій, щастя та справжню казку.

Солодка вата та поп-корн  піднімали настрій малечі. Розваг вистачало для кожного: майстри з петриківського розпису, косоплетіння та аква-гриму вправно давали уроки всім охочим. Майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок від майстрині-лялькарки став чудовою нагодою для власноручно створеного оберега.

Галаслива виставка-продаж власних робіт майстрів громади приваблювала бузівчан та гостей до своїх, заставлених виробами яток. Тут кожен міг придбати товар до вподоби.

Зануритись у справжню магію захопливого шоу «Мильних бульбашок» змогла малеча, яка із захватом сприймала всі інтерактивні трюки з прозорими кульками.

Не оминали гості й медового ярмарку, що розташувався на ятках зі свіжим, пахучим викачаним медом та бджолиними продуктами. Пасічники з сіл громади приїхали, щоб презентувати власну продукцію та обмінятись досвідом зі своїми колегами.

Виставка-продаж гончарних виробів підприємців ТОВ  «Manna ceramics» зацікавила багатьох. Продукція  сирів власного виробництва від приватного підприємця також мала попит.  

Саме цього дня на шкільному стадіоні провели футбольний турнір «Нива kidz», в якому мали змогу змагатися учасники декількох груп: молодшої, старшої, збірної та групи 35+. Команди – переможці отримали в подарунок медалі та футболки з символікою, а найкращі гравці отримали спортивні аксесуари.

За останні два роки футбол в Бузовій став соціальним явищем. Йде активне створення дитячо-юнацької академії «Нива», майже п’ятдесят дітей з села вже тренується з м’ячем на спортивному полі. Зусиллями футболістів та мешканців було створено паркову зону поблизу стадіону, облаштовано штучне озеро, висаджено близько двох тисяч дерев та багато квітів, які значно прикрасили місцевий ландшафт.

Президент футбольного клубу «Нива» Ефендієв Октай Зіяєвич є меценатом, який реалізує  безліч благодійних проєктів що позитивно впливають на соціальний стан тих, хто сьогодні найбільш потребує допомоги. Новозбудований стадіон «Бузова Арена» зі штучним покриттям та спортивна база в центрі села збирає футбольних фанатів з усієї України.

Влаштована представниками етнографічного комплексу «Українське село» етно-зона стала місцем для фотосесій для всіх охочих зробити незабутні світлини. Подякою відзначили засновника та фундатора етнографічного музею народної архітектури і побуту Володимира Бондаренка, який є великим поціновувачем української автентичної культури, веде велику роботу за її збереження і популяризацію, який завжди допомагає громаді, переймається її проблемами та долучається до розв’язання всіх питань.

Злагоджено працювала фуд-корд  зона  зі смачною випічкою та іншими стравами.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт.

Шквал овацій отримали виступи Заслуженої артистки України Юлії Мартинової-Любецької - солістки Академічного ансамблю пісні та танцю Національної Гвардії України, гурту «Рвані мєха», вокального ансамблю «SoloMia».

Неймовірні емоції та приємний настрій всім глядачам дарували місцеві аматори та колективи художньої самодіяльності громади.

Радісно зустрічали виступ учасників народного козацького аматорського ансамблю української пісні «Калинове намисто» під керівництвом Богдана Виговського. Українські народні пісні у їх виконанні дуже сподобалися гостям свята.

Вихованці та викладачі Школи мистецтв «Арт Віва» теж порадувала присутніх своїми виступами.

Організатори свята висловили щирі слова подяки благодійникам – підприємцям за підтримку, фінансування та безпосередню участь у підготовці та проведенню святкування.

Програма, яку підготували працівники відділу освіти за допомогою завідувачів сільських клубів та директорів Будинків культури сіл ради всім дуже сподобалася. Начальник відділу - Олена Іванчук доклала максимальних зусиль для створення святкового настрою.

Маємо нагоду подякувати всім учасникам, виступами яких мали змогу насолодитися всі присутні.

Родзинкою свята стали диско-пінне шоу, якими й завершили святкову програму.

День села - це свято, яке єднає усіх, пов’язуючи минуле, сьогодення та майбутнє.