Дмитрівська територіальна громада

Київська область

26.08.2021 11:01

Святкування 30 - ї річниці Дня Незалежності в Дмитрівській громаді

-имени-1.jpg

21 серпня в Дмитрівській громаді відбулося святкування 30 – ї річниці незалежності України.  Воно було дуже особливим та знаковим, адже всі села ради саме цього року вперше готувалися до цього заходу великою, єдиною родиною.

На площі біля Будинку культури просто неба зібралися мешканці сіл ради, щоб разом відзначити цю величну подію.

Урочисте дійство розпочалося з виконання Державного Гімну України зведеним хором аматорських колективів художньої самодіяльності Дмитрівської громади. Голоси артистів злилися в потужний струмінь і полилися над площею. Такого єднання у величі духу та патріотизму ще не знала громада – всі разом у хоровому співі виявили безмежну любов до своєї держави.

Ведучі розпочали урочистості, які супроводжувалися покладанням квітів до пам’ятника воїнам, що загинули в роки Другої світової війни в боях заради свободи та незалежності нашої Батьківщини. Цю почесну місію надали учасникам антитерористичної операції на сході України.

Сільський голова Тарас Дідич сердечно привітав Дмитрівську громаду з прийдешніми святами – Днем Прапора України та великим національним святом Української державності – 30 – ти річчям Дня незалежності України.

«Цей день є Днем народження держави. Сьогодні ми згадуємо минуле. Десятки поколінь і мільйони наших предків боролись за незалежність України. Думаймо про день завтрашній – про майбутні покоління. Минуле має вселяти в нас мудрість, майбуття повинне виховувати в нас відповідальність за прийняття важливих рішень. В час коли на Сході України проливається людська кров, коли ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії викарбовується усвідомлення народу, що тільки в єдиній, незалежній, суверенній Україні є майбутнє української нації. Історія ставить перед кожним з нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальності перед собою, перед громадою, перед рідною країною. Щиросердно бажаю кожному з вас щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, мудрості та успіхів у справах заради процвітання незалежної України та її народу», - сказав у своєму вітальному слові очільник громади.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток громади з нагоди 30-ти річчя з Дня Незалежності України сільський голова Тарас Дідич вручив жителям громади подяки та нагородження від Дмитрівської сільської ради, Бучанської районної ради, Бучанської районної державної адміністрації.

Теплий серпневий день порадував гостей свята. Синя блакить неба та ледь відчутний подих осені додавали цьому заходу особливого колориту та неповторності.

Родзинкою дійства стали розваги для дітей. З малечею працювали ростові ляльки та аніматори – їм дуже личило українське народне вбрання. Захопливими були розваги на батуті, каруселях, та надувних гірках, стрільба з лука. Надзвичайний захват у малечі викликав «банджі джампінг», підстрибнути якнайвище намагались усі. Охочі могли навчатися у майстрів косоплетіння та аква-гриму. Діти змогли зануритись у справжню магію захопливого шоу «Мильних бульбашок», вони із захватом сприймала всі інтерактивні трюки з прозорими кульками.

За участю всіх охочих організатори заходу провели цікаві спортивні змагання та естафети. Отримати заряд позитивних емоцій та активно провести час допомогли: підняття гир, перетягування канату. У змаганні «хто сильніший на руку» брали участь не тільки чоловіки, а й прекрасні леді, що довели свою майстерність в армреслінгу.

Майстер-класи з виготовлення глиняних іграшок викликав велике захоплення та зацікавленість у гостей свята.
На виставці художніх виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва були представлені вироби місцевих майстрів з сіл ради. Всі присутні мали змогу насолодитися чудовими витворами людських рук.

Неперевершеним було неймовірне повітряне шоу з димами літаків в небі від «Центрального аероклубу ТОС ім. О.К. Антонова» ЗПМ Бузова.

Олег Михайленко, майстер спорту України міжнародного класу з планерного спорту, чемпіон світу 2019 року виконав демонстраційний політ з Державним Прапором України.

Сотні глядачів, затамувавши подих, не зводили очей як віртуозно пілот - майстер спорту України міжнародного класу Ігор Чернов виконував фігури вищого пілотажу: мертву петлю, фюзеляжний та прямий штопор, колокол, переворот на вертикалі, штопорні бочки на різних лініях.

В цей день свою творчість подарували запрошені професійні артисти та аматорські колективи. Гучними оваціями глядачі приймали виступи учасників Академічного ансамблю пісні та танцю Національної Гвардії України.

Вокальні та хореографічні танцювальні номери учасників не залишили байдужими нікого. Глядачі високо оцінили майстерність, креативну творчість колективів.

Зона харчування фуд-корт дала змогу всім гостям свята скоштувати смачні страви та коктейлі.

Неперевершена атмосфера, позитивний настрій, шквал емоцій, незабутні враження від дійства – це підсумок проведення заходу.

Змістовна концертна програма, підготовлена відділом освіти, стала справжнім подарунком для гостей. Начальник відділу - Олена Іванчук доклала максимальних зусиль для створення святкового настрою.

Святкування 30-ти річчя Дня Незалежності України пройшло у теплій і дружній атмосфері та ще більше згуртовувало усіх присутніх. Звісно, що такі свята об’єднують людей, тому що єдність – велика сила народу!