Дмитрівська територіальна громада

Київська область

26.08.2021 13:32

Урочисте святкування Дня Державного Прапора України в Дмитрівській громаді

Без-имени-1.jpg

Сьогодні зранку у Дмитрівці на центральній площі біля адміністративної будівлі Дмитрівської сільської ради  в урочистій обстановці відбулася церемонія підняття Державного Прапора України.

Почесне право підняти Державний Прапор України було надано учаснику антитерористичної операції на сході України Сергію Ковальчуку

Всі присутні на заході виконали Державний Гімн України.

Всі присутні на офіційномузаході віддали шану символу країни, який є втіленням національної гідності, традицій державотворення та даниною пам’яті всіх, хто у різні часи захищав українську землю.

«Кожна нація, кожен народ виборюючи свою незалежність та самостійність обирають собі стяг під проводом якого вони йдуть у боротьбу. Десятки поколінь і мільйони українців боролись за свободу під жовто блакитним стягом, який для нас уособлює небесну блакить та жовто гарячий колір ланів стиглої пшениці. Це прапор миролюбивого народу, народу, який вміє боротися за свою волю і свободу.  Нашу сучасники продовжили справу наших дідів, 30 років назад  Україна отримала свою незалежність і цей прапор замайорів над нашою країною. В сьогоднішні дні наші воїни - герої під цим стягом захищають незалежність територіальну цілісність на Сході України. Вітаю всіх з святом Державного Прапора України! Хочу побажати миру і злагоди в державі, щастя та благополуччя в родинах, наснаги в боротьбі за розвиток і розбудову нашої незалежної, самостійної неньки - України»,  сказав у своєму вітальному слові Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич.

Юним мешканцям громади очільник громади урочисто вручив перші власні паспорти громадян України.

«Отримавши паспорт Ви стаєте відповідальними не тільки за себе та за свої рішення, а й за країну, в якій народилися і яку вже в найближчому майбутньому маєте розбудувати» - вітав юнаків і дівчат, Тарас Тарасович. Він побажав їм бути щасливими, ініціативними, успішними та самодостатніми людьми.

В цей день свою творчість подарували учасники художньої самодіяльності Дмитрівського Будинку культури. Піднесений, урочистий настрій створили солісти - аматори та творчі колективи:  

  • Михайо Білошапка;
  • Ольга Красьоха;
  • Аліна Печена;
  • Юлія Стремчук;
  • Зразковий  хореографічний  ансамблю «Любисток» під керівництвом Наталії Делієргієвої.