Дмитрівська територіальна громада

Київська область

30.08.2021 14:00

День села – свято, що єднає

-имени-1.jpg

28 серпня 2021 року в день Успіння Пресвятої Богородиці, храмові свята відзначили в чотирьох селах Дмитрівської громади.

Розпочалося святкування Божественними літургіями. Передзвін лунав в храмах: Успіння Божої Матері Православної Церкви України в Петрушках, у Свято Успенському храмі Православної Церкви України села Капітанівки, у Храмі Успіння Пресвятої Богородиці села Гурівщини.

Священники відправили святкові служби. Вони привітали вірян, благословили дітей на навчання, побажали миру, єдності, процвітання громаді та всій Україні.

В цей день урочисто відсвяткували й День села в Петрушках. На центральній площі біля Будинку культури зібралися сільські жителі та гості. Це свято, яке об’єднало усіх та дало можливість кожному відчути себе частиночкою великої Дмитрівської родини.

Захід став справжнім святом для всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись в це село, щоб залишитися в ньому назавжди. Петрушки - село з особливим колоритом, традиціями і славною історією.

Урочисту частину заходу відкрили учасники хорового колективу «Петрушаночка» виконанням Гімну України.

З теплими словами привітань до місцевих жителів та гостей звернувся Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич:

«Щиросердечно вітаю вас з величним і світлим святом! Цей день є символом єднання, саме цього дня Богородиця закінчила земне життя, щоб возз’єднатися з своїм сином Ісусом Христом. Наші люди живуть мрією про єдність та розбудову Дмитрівської громади. Нам з вами випало святкувати в той час, коли держава відзначала 30 річчя Дня Незалежності України, коли до нас з візитом прибув Вселенський патріарх Варфоломій. На саміті "Кримської платформи", який відбувся нещодавно в Києві, 46 країн ухвалили декларацію, в якій визнали цілісність нашої неньки – України. Сьогодні ми маємо згадати наших воїнів – захисників на передовій, які ціною свого життя, на сході відстоюють наші кордони, щоб ми мали змогу мирно святкувати. Хочу побажати всім миру, злагоди, процвітання. Щиро вірю, що ми переборемо всі негаразди та зможемо розбудувати нашу країну. Наші внуки зможуть пишатися тим, що вони живуть у великій, славній, прекрасній Україні!».

Привітали односельців з храмовим святом та Днем села староста Петрушківського старостинського округу Олександр Сумин та депутат Дмитрівської сільської ради Василь Ільчишин – митрофорний протоієрей Православної Церкви України Успіння Божої Матері.

Головнокомандувач ВГО «Козацька Територіальна Оборона» Петро Гудим тримав вітальне слово та вручив почесні нагороди громадської організації Дмитрівському сільському голові Тарасу Дідичу та жителю села Петру Дубасу.

Візначили петрушан в різних номінаціях: наймолодший житель, найстарша жителька, родина яка має найбільше років у шлюбі, найактивніша родина.

Відмітили нагородами та грамотами тих, хто має активну життєву позицію, та привносить вагомий особистий внесок у розвиток свого села та громади, за високі досягнення в культурі та спорті, високий професіоналізм.

Дітей розважали аніматори, працювали майстер-класи, де кожен охочий мав змогу долучитися до виготовлення власних поробок. Величезний білий ведмідь в своїх обіймах пригортав малечу та усіх охочих до яскравих світлин. Бетмен та рожева фея проводили змагання по перетягуванню канатів та інші цікаві конкурси. Діти вистрибували на батутах, наввипередки з’їжджали з надувних гірок, кружляли на каруселях, ласували солодкою ватою. Повсюди лунав дитячий сміх, були тут шашлики й солодка вата, ятки з продажу сирів та багато іншого.

Після урочистої частини та привітань присутні мали нагоду насолодитися святковим концертом, в якому взяли участь учасники художньої самодіяльності громади.

Радісно зустрічали виступ народного аматорського ансамблю «Петрушаночка» під керівництвом Ірини Сівакової. Піднесений, урочистий настрій створили солісти - аматори та творчі колективи Будинків культури Дмитрівської громади, вихованці та викладачі Школи мистецтв «Арт Віва» теж порадувала присутніх своїми виступами.

Кульмінацією святкування стали виступи професійних артистів. Гучними оваціями глядачі приймали вокальний гурт українських дівчат «SoloMia», який подарував свої присутнім океан позитивних емоцій. Додали драйву й виступи гуртів «Фрайда» та «Ритм-мен-Драм-Шоу». Виступи зіркових гостей стали справжньою окрасою вечора.

Для охочих посмакувати їжею, напоями, смаколиками працювала зона фуд-корт.

На завершення усіх чекав сюрприз - диско пінна вечірка, танцювали й веселилися досхочу.

Святкування ще раз підкреслило згуртованість, веселу вдачу щирих і талановитих жителів, які вміють і працювати, і відпочивати, саме в такі свята, кожен відчуває себе частиною великої Дмитрівської громади.