Дмитрівська територіальна громада

Київська область

08.09.2021 14:18

Дмитрівська громада святкувала День знань

-имени-1.jpg

1-го вересня у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Дмитрівської сільської ради відбулося особливе свято.

День знань - це день переживань, сподівань, надій, несподіваних зустрічей та яскравих емоцій.

У розмаїтті осінніх квітів і вишиванок, теплих дитячих посмішок та схвильованих батьківських очей на подвір’ях трьох шкіл пролунали перші дзвоники, пройшли святкові урочисті лінійки.

Особливим цей день видався для Бузівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка відзначає свою 40 - у ювілейну лінійку, на яку завітав Дмитрівський сільський голова Тарас Дідич.

Він привітав школярів з початком нового навчального року і побажав відкриття нових горизонтів перед молоддю, а вчителям – творчого педагогічного натхнення, батькам – гордості за своїх дітей. Тарас Тарасович вручив подарунок школі, привітав вчительку – Жутник Валентину Миколаївну, яка пропропрацювала більше 40-ка років в стінах рідної школи.

Щирі слова привітань пролунали від начальника відділу освіти Олени Іванчук, старости Людмили Закаблук. Директор школи Сергій Харитончик вручив подяки учителям за сумлінну, бездоганну працю у вихованні підростаючого покоління.

Заступник Дмитрівського сільського голови Олександр Хробуст відвідав святкову лінійку Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та привітав усіх присутніх зі святом.

Зворушливі напутні слова нового директора школи Оксани Гальчук розчулили шкільну громаду. Вона запросила першокласників та їх вчителів долучитися до екологічної акції «Зростаємо разом», посадити власними руками їх перше дерево на шкільному подвір’ї. Ці дерева будуть зростати на очах дітей, розвиватися разом з ними. Ця акція започаткована по усій Київщині головою Київської обласної державної адміністрації Василем Володіним у рамках проєкту Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна». Продовжувати акцію будуть протягом вересня місяця. Свої дерева будуть висаджувати «першачки» на територіях шкіл Дмитрівської громади.

Нова директорка школи Інна Лич відкрила свято першого дзвоника Шпитьківської ЗОШ І-ІІІ та побажала, щоб у цьому навчальному році батьки, вчителі, учні були один одному підтримкою і опорою – єдиною командою, яка здолає всі перешкоди на шляху до знань.

Заступник Дмитрівського сільського голови Христина Сідакова побувала на урочистостях, вона побажала школярам, щоб зерна науки зростали у юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Старости старостинських округів: Захар Рудяшко, Олександр Сумин та Юлія Грищенко також привітали учнів, педагогічний колектив, батьків з Днем знань.

Сільський голова Тарас Дідич відвідав перший урок 11- класників Шпитьківської школи, наголосив про те, що у Дмитрівській громаді усвідомлюють важливу роль освітньої галузі і вживають заходів щодо постійної, всебічної підтримки навчальних закладів задля забезпечення комфортних та безпечних умов для учасників освітнього процесу.

Підбиваючи підсумки цього заходу, можна сказати, що свято у всіх школах промайнуло швидко, яскраво й урочисто. Школярі декламували вірші, співали пісні, танцювали.

Перший урок був присвячений 30-й річниці Дня Незалежності України. Учнями 11- го класу Дмитрівської школи було покладено квіти до пам’ятника загиблим воїнам.

Сільський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус, відділ освіти Дмитрівської сільської ради доклали максимальних зусиль, щоб учні змогли зайти у відремонтовані приміщення шкіл, займатися в оновлених сучасною технікою кабінетах.