Дмитрівська територіальна громада

Київська область

30.09.2021 10:51

Культурно - мистецький захід з нагоди вшанування трагічних подій у Бабиному Яру 1941 року "Бабин Яр - трагедія століття".

Без-имени-1.jpg

27-28 вересня виповнюється 80 років з моменту початку масових розстрілів єврейського населення у Бабиному Яру. У перший та другий день Йом Кіпуру у 1941 році тут було розстріляно 34 тисячі мирних жителів міста Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. За всі роки війни тут було вбито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, – а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення.

У бібліотеці с. Петрушки відбувся культурно - мистецький захід з нагоди вшанування трагічних подій у Бабиному Яру 1941 року "Бабин Яр - трагедія століття".

Присутні гості:

Кінорежисер, сценарист, лауреат Шевченківської премії, доктор культурології, заслужений працівник культури Дмитро Ломачук.

Народні артисти України Ірина Шинкарук та Тетяна Негрій.

Голова комітету по роботі з сільськими громадами національної ради жінок України Тамара Бігун.

Заступник голови комітету по роботі з сільськими громадами національної ради жінок України Іщук Міланія Василівна.

Трагедія Бабиного Яру – це не тільки фізичне знищення людей, а й спроба стерти пам'ять про них. І сьогодні, коли ми проводимо зустрічі та пам’ятні заходи на честь 80-річчя трагедії Бабиного Яру, ми відновлюємо історичну справедливість. Віддаємо данину пам’яті і поваги тим, хто був вбитий у Бабиному Яру, а разом із ними – всім 6 мільйонам євреїв, що загинули у Катастрофі. Віддаємо данину пам’яті й тим, хто не змовчав, не дав приховати цей страшний злочин, стерти його зі сторінок історії.