Дмитрівська територіальна громада

Київська область

03.12.2021 08:59

Робоча зустріч керівництва Дмитрівської сільської ради з представниками ДСНС України у Київській області

-имени-1.jpg

Вчора, другого грудня відбулася спільна робоча зустріч заступника сільського голови Дмитрівської сільської ради Олександра Хробуста, секретаря ради Любов Кашхчян з начальником відділу організації профілактичної роботи Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області підполковником служби цивільного захисту Кириченком Юрієм Олександровичем.

Обговорили наступні питання:

- Посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення громади, підпорядкованих закладів, в частині запобігання пожеж в приватному житловому секторі громадян, здійснення профілактичних рейдів, розміщення інформації в місцевих ЗМІ.

- Організація роботи щодо удосконалення цивільного (протипожежного) захисту, формування єдиних підходів до реалізації заходів цивільного захисту на базовому рівні органу місцевого самоврядування, надання відповідної методичної допомоги Дмитрівській територіальній громаді.

- Перебудова системи цивільного захисту та першочергові завдання в частині побудови якісно нової, ефективної та орієнтованої на європейські стандарти системи цивільного захисту на місцевому рівні.

- Співпраця громадських формувань та волонтерів в питанні розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони.

- Розповсюдження агітаційних матеріалів стосовно розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони, зокрема шляхом їх розміщення на офіційному сайті Дмитрівської сільської ради, в соціальних мережах, куточках з питань цивільного захисту, в місцях масового перебування людей, на підприємствах, установах та організаціях громади.

Представник ДСНС України у Київській області Юрій Кириченко акцентував увагу на запобіганні пожеж в житловому секторі громадян, соціально незахищених верств населення, багатодітних сімей, одиноких громадян похилого віку та тих, хто опинився в скрутному життєвому становищі.

Заступник сільського голови Дмитрівської сільської ради Олександр Хробуст повідомив про те, що 6 жовтня у селі Дмитрівка, за адресою вулиця Молодіжній  відкрито поліцейську станцію, яка розташована поруч з пожежним депо. Створений «Центр безпеки» планується доповнити відкриттям швидкої невідкладної допомоги, що дасть можливість виконувати повний комплекс послуг із забезпечення безпекового простору в Дмитрівській громаді.

Секретар Дмитрівської сільської ради Любов Кашхчян наголосила на тому, що в загальноосвітніх  школах та закладах дошкільної освіти буде проведено роз’яснювальну роботу щодо посилення пожежної безпеки в переддень новорічних та різдвяних святкувань.

Методична допомога у посиленні інформаційно-роз’яснювальної роботи з боку Бучанського районного управління ГУ ДСНС України у Київській області завжди працює на попередження пожеж.