Дмитрівська територіальна громада

Київська область

16.12.2021 10:32

З турботою про довкілля: ДТЕК Київські регіональні електромережі утилізує відходи виробництва

Без-имени-1.jpg

Майже 6 тонн небезпечних відходів та 600 люмінесцентних ламп ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на утилізацію та спеціальне розміщення. Таким чином компанія дбає про збереження та захист навколишнього середовища.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030 заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Ми системно працюємо над мінімізацією кількості відходів. А ті що утворюються — максимально сортуємо та передаємо на переробку. Наприкінці листопада фахівці компанії передали на утилізацію та переробку майже 6 тонн небезпечних відходів та 600 люмінесцентних ламп з виробничих майданчиків центрального офісу», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Загалом компанія передала на утилізацію 13 типів відходів, з яких 9 — небезпечні. Один основних видів відходів діяльності ДТЕК Київські регіональні електромережі — відпрацьовані фарфорові та скляні ізолятори. Це інертний матеріал, який можна використовувати при виробництві вогнетривів, електротехнічної кераміки, а також для облаштування доріжок в ландшафтному дизайні. Компанія передала на переробку та утилізацію п’ять тонн. Серед інших відходів, які компанія передала на утилізацію: 200 кг пальчикових батарейок, майже 200 кг промасленого ганчір’я та 340 кг відпрацьованої офісної техніки й запчастин до неї.

Крім того, ДТЕК Київські регіональні електромережі реалізує заходи, які допомагають скорочувати обсяги утворення відходів. Упродовж 2021 року фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі замінили на підстанціях 35-110 кВ у Київській області 41 масляний вимикач на нові — вакуумні. Вони надійніші та не несуть потенційної загрози навколишньому середовищу через ймовірне витікання масла. Завдяки вакуумним вимикачам клієнти мають більш стабільне електропостачання та безпечне довкілля.

Як повідомлялося раніше, з 2019 року компанія не закуповує ртутьвмісні лампи. З початку 2021 року ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив понад 2 тис. екологічних та енергоефективних світлодіодних ламп замість ртутьвмісних.

ВІДДІЛ З КОМУНІКАЦІЙ

press_krem@dtek.com

dtek-krem.com.ua