Дмитрівська територіальна громада

Київська область

30.12.2021 09:10

ВАСИЛЬКІВ І СТОЛИЦЮ ТЕПЕР З’ЄДНУЄ ПРЯМЕ ЗАЛІЗНИЧНЕ СПОЛУЧЕННЯ

Без-имени-1.jpg

Укрзалізниця запустила прямий залізничний маршрут між Васильковом і Києвом. Проєкт був реалізований в рамках програм Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та «Kyiv City Express».

Про це сьогодні, 29 грудня, на своїй офіційній сторінці в мережі «Facebook» повідомив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Розбудова залізничної інфраструктури для Київщини є дуже актуальною. І цього року, завдячуючи співпраці із Укрзалізницею, вдалося запустити якісні електрички із Бучі, Боярки та Фастова. Таким чином, ми створюємо комфортні умови для жителів пристоличного регіону та будемо це робити надалі», – акцентував Василь Володін.

У рамках реалізації проєкту було реконструйовано дільниці Васильків – Васильків-2, електрифіковано 11 км колій і капітально відремонтовано понад 10 км колій, а також модернізовано чотири залізничні переїзди. Окрім цього, збудували й нову пасажирську платформу, розташовану безпосередньо в центрі Василькова. Нагадаємо, що раніше приміські поїзди прибували до станції Васильків 1, яка знаходиться в 10-ти км від міста.

Загалом між Києвом та Васильковом-2 щодня курсуватиме 18 рейсів приміських електропоїздів. Ранкові електропоїзди №6042 та 6046 Васильків-2 – Київ доїжджатимуть до столиці за 37 хвилин. Очікується, що загальний пасажиропотік на маршруті досягатиме відмітки 5 – 7 тисяч пасажирів на добу.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА